Thailand Visa vraag Nr 109/21: Special Tourist Visa

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: ,
24 april 2021

Vraagsteller: Peter

Ik heb een vraag over het visum: Special Tourist Visa (STV). Op de site van de Thaise ambassade in Den Haag staat dat deze verloopt op 30 september 2021.

Wij zijn van plan om in juli voor 8 of 9 maanden te vertrekken, kunnen wij dan nog gebruik maken van dit visum?
Zo nee, welk visum is dan voor ons aan te raden

Bij voorbaat dank voor de reacties.


Reactie RonnyLatYa

Volgens de huidige situatie kan je het Special Tourist Visa (STV) inderdaad slechts gebruiken tot 30 september. Op zich zou dat dan nog geen probleem zijn in jullie situatie indien men (zoals bij andere visums) zou toelaten dat je er tot 30 september Thailand mee binnen kon en pas dan die 270 dagen periode zou beginnen lopen. Maar dat blijkt niet uit de info van de website. Die zegt dat je verblijf met een STV beperkt is tot 30 september.

“The maximum stay in total, therefore, shall NOT exceed 270 days including the quarantine period and shall NOT exceed 30 September 2021 which is the current end date of the STV scheme.”

Special Tourist Visa (STV) – สถานเอกอัครราชทูต ณ กรุงเฮก (thaiembassy.org)

Jammer eigenlijk dat men ermee zou stoppen want persoonlijk vind ik dat het een visum is dat veel leegtes opvult. Vooral dan bij verblijven van meer dan 3 maand. Geen nutteloze “borderruns”, geen leeftijdsbeperking, geen eisen voor jaarverlenging, etc..

Voorlopig eindigt het echter op 30 september. Maar er staat ook “which is the current end date of the STV scheme.” en het kan dan best zijn dat men later nog gaat beslissen om de einddatum te verlengen, of dat het visum definitief blijft bestaan. Maar of dat zo is en of dat dan nog voor jullie vertrek zal zijn?

Wat rest dan nog voor een verblijf van 8-9 maanden?

Met “wij” weet ik natuurlijk jullie leeftijd niet en dat zal wel van belang zijn. Als ik er vanuit ga dat jullie “gepensioneerd” zijn dan heb je:

– Het Non-immigrant O visum. Bekom je bij binnenkomst 90 dagen mee die je dan zal moeten verlengen in Thailand met een jaar, maar dan zal je ook aan de eisen van een jaarverlenging moeten voldoen.

hague.thaiembassy.org/th/page/76474-non-immigrant-visa-o-(others)

Visum toelichting – Royal Thai Honorary Consulate Amsterdam (royalthaiconsulate-amsterdam.nl)

– Het Non-immigrant O-A visum. Bekom je een verblijfsperiode van een jaar mee bij binnenkomst. Misschien dan het best geschikt voor de periode die jullie willen gaan.

hague.thaiembassy.org/th/page/76475-non-immigrant-visa-o-a-(long-stay)

Kom je niet in aanmerking voor bovenstaande visums dan zijn er eigenlijk geen alternatieven voor verblijven van 8/9 maand en zonder dat je Thailand moet verlaten in die periode.

Succes.

– Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 1 vote.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website