Thailand Visa vraag Nr 106/22: Drie maanden Thailand zonder visum

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: ,
24 april 2022

Vraagsteller: Mik Genet

Voor mij was het volstrekt onduidelijk of ik een visum moet regelen om 3 maanden in Thailand te blijven. Net als coronamaatregelen veranderde er voortdurend inreis en verblijfsregels.

Ik kreeg in de kroeg hier in mijn dorp van een geroutineerde 80-jarige Thailandganger het verhaal dat men vanaf 65 jaar oud drie maanden zonder visum in Thailand mag blijven. Klopt dit?


Reactie RonnyLatYa

In een kroeg vertelt men natuurlijk vele verhalen… en er ontstaan er vooral ook veel.

Een Belg/Nederlander kan genieten van een Visa Exemption (Visum vrijstelling). Men bekomt daarmee een maximumverblijf van 30 dagen. Leeftijd speelt geen enkele rol. Trouwens de referentieleeftijd voor Retired ligt in Thailand op 50 jaar, niet op 65 jaar. Dat is de enige verblijfsperiode die je zal bekomen als je zonder visum naar Thailand gaat.

Er zijn nationaliteiten die door bilaterale overeenkomsten langer bekomen, maar daar behoren Belgen/Nederlanders niet bij.

Ik laat ook “Official en Diplomatic passports” hier buiten beschouwing.

การยกเว้นวีซ่าให้ต่างชาติที่เข้าไทย (mfa.go.th)

Vervolgens kan je die 30 dagen wel eenmalig verlengen met 30 dagen. Kost dan 1900 Baht. Of je kan dat eenmalig verlengen met 60 dagen omwille van Thais gehuwd/Thais kind. Kost 1900 Baht.

Tot 25 Mei bestaat er dan nog een tijdelijke Corona maatregel en die laat toe dat je een Corona verlenging kan bekomen van 60 dagen. Kost 1900 Baht.

Samengevat:

Er is geen enkele mogelijkheid om zonder visum een verblijfsperiode van 90 dagen te bekomen bij binnenkomst. Het is zonder visum beperkt tot 30 + 30 = 60 dagen.

Als je geluk hebt verlengt men de Coronamaatregel van 60 dagen, maar die kan evengoed verdwijnen na 25 mei.

Maar indien de 80-jarige ervaren Thailandganger het tegendeel kan bewijzen en dat er nog andere mogelijkheden zijn mag hij dat steeds tonen. Wel met bewijzen dan, want wat in de kroeg roepen hebben we ook niet zoveel aan.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –


» Laat een reactie achter


Rating: 4.67/5. From 12 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website