Vraagsteller: Eddy

Graag zou ik willen weten of dit waar is? Bij aanvraag van een toeristenvisum 60 dagen, vragen ze een bevestiging van je hotelboeking voor de helft van je verblijf. Vroeger was dat alleen de 1 nacht. Klopt dit nu? Want dit is wel een groot en vervelend verschil als je niet op voorhand weet hoe lang je ergens wil verblijven.


Reactie RonnyLatYa

Dat is al een tijdje zo dacht ik in de Thaise ambassade in Brussel. En als het er staat dan zal dat wel een eis zijn. Waarom zou men er iets op zetten dat niet waar is? Als de ambassade in Brussel dat schrijft dan zal men zeker wel iets verwachten van bewijs van verblijf.

Misschien dat het volstaat met een bewijs van de eerste dagen en schrijf erbij dat je nadien een rondreis gaat maken en je nog niet weet waar je dan juist zal terechtkomen die dag, of hoelang je op een bepaalde plaats gaat verblijven. Of maak een reservering voor de helft van de periode van je verblijf, die je dan later annuleert of tegen een kleine vergoeding kan annuleren.

Als je ergens regelmatig gaat willen die misschien ook wel een bewijs leveren dat je een bepaalde periode gereserveerd hebt zonder annulatiekosten. Of als je een vriend of vriendin hebt willen die misschien wel verklaren dat je bij hun verblijft voor een bepaalde periode.

Tourist visa – Royal Thai Embassy Brussels

Misschien zijn er lezers die ook dat Tourist visum hebben aangevraagd en zich in dezelfde situatie bevinden en je kunnen zeggen hoe zij het hebben opgelost of wat bij hun aanvaard werd?

Als je effectief bij een vriend of vriendin verblijft is dat geen probleem natuurlijk. Die mogelijk staat ook op de website van de ambassade

Ga je voor minder dan 60 dagen zou je natuurlijk ook Visa Exemption kunnen overwegen. 30 dagen en 30 dagen verlengen in Thailand. Rekening houden met je ticket dan en de datum van je terugvlucht.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 1 vote.
Please wait...

11 reacties op “Thailand Visa vraag Nr 099/22: Thaise ambassade Brussel – Tourist Visa – bewijs van verblijf”

 1. Rene zegt op

  Ik woon in Spanje en heb mijn visum voor 60 dagen aangevraagd in Madrid.
  Inderdaad moest ik een schriftelijke bevestiging van de eigenaar van het guesthouse waar ik verblijf bijvoegen.
  En dit voor de volledige periode van 60 dagen.

 2. willem zegt op

  Wat velen doen is b.v. via agoda een hotel boeken die tot de aankomst datum nog te cancellen of wijzigen is. Jij het dan het bewijs voor de aanvraag en kunt het alsnog wijzigen.

 3. Tony zegt op

  Bij de aanvraag van ons visum NON IMM O-A multiple vorig jaar, moest ik bewijs van 3 maanden hotelboeking binnenbrengen. Dat stond niet op de website, maar was een bijkomende eis van de ambassade in Brussel. De ambassade-medewerker suggereerde zelf om boekingen te maken die gratis annulatie gaven. Dus ik heb de nodige boekingen gemaakt, en zodra we onze visa hadden, heb ik alles geannuleerd.

  Tony

  • Walter zegt op

   Wel zeer vervelend als ge een eigen woonst in Thailand hebt. Dus een Visa Exemption is voor mij de eenvoudigste en goedkoopste oplossing en dan dit later bij de immigration omzetten. Wil geen Thaise kennis lastig vallen om mij de nodige papieren te levering om dan toch een visum te bekomen.

   • RonnyLatYa zegt op

    Juisrt helemaal NIET vervelend als je een eigen woning hebt denk ik. Bewijs daarvan volstaat.

 4. Paul Schiphol zegt op

  Ben thans in Thailand op een 60 dagen visum. (Inreis Savarnabhumi op 2 Apr.) Heb bij de aanvraag alleen het hotel voor de 1e nacht vermeld. Visum is zonder vragen over overge verblijfplaatsen door NL Ambassade afgegeven.

  • RonnyLatYa zegt op

   Weinig relevant voor hem want het is de Ambassade in Brussel

 5. john zegt op

  Tja, altijd weer dat verhaal omtrent die visa. Komgewoon op een visa by arrival (30 dagen) gratis en ga vervolgens verlengen. Dat kan voor alle verlengingen en is goedkoper dan in België of Nederland. Er zijn vele visa burotjes. Even zoek voor de gunstige prijs.

  • RonnyLatYa zegt op

   Kan je echt zelf niet een verlenging aanvragen van 30 dagen dat je daar een visakantoor voor nodig hebt??
   TM7 invullen met foto, Paspoort, Kopie persoonpagina, Kopie Arrivalstempel, Kopie TM6, Kopie TM30, 1900 Baht en klaar. Moeilijk hoor, maar ja misschien uren aanschuiven natuurlijk.
   Heb je niet als je geld geeft aan zo een visakantoortje natuurlijk.
   Maar heb je ook niet als je vooraf gewoon dat Tourist visum aanvraagt want dan heb je al 60 dagen.

   Trouwens verlengingen van een verblijfsperiode bekomen met een Tourist visa of Visa Exemption kan maar eenmalig. Het zijn dus niet “verlengingen”.
   Je moet niet verder gaan op huidige Corana verlenging want die loopt ook eens ten einde en kan best niet meer bestaan na 25 mei.

   En de prijs? Denk je echt dat dit voordeliger is?
   35 Euro voor een tourist visa voor een verblijf van 60 dagen.
   Visa exemption gratis voor 30 dagen, maar 1900 Baht (50 Euro) voor een verlenging van 30 dagen om zo ook aan diezelfde 60 dagen te komen.

   Met met een Tourist visa binnekomen geeft nog de mogelijkheid om 30 dagen bij te verlengen tot 90 dagen.
   Kan niet met een Visa Exemption want die verlenging heb je al gehad. Dat is beperkt tot in totaal 60 dagen.

   Wil je langer blijven dan die 60 dagen moet je niet gaan verlengen want kan niet, maar omzetten naar Non-immigrant
   Dat is weer een ander verhaal van minstens 2000 Baht (55 Euro) en je zal ook aan de voorwaarden van o.a. een Retired moeten voldoen zowel wat leeftijd betreft als aan de financiele eisen. Allemaal voor 30 dagen. Niet voor iedereen weggelegd dus.
   En dan heb je dezelfde 90 dagen als iemand die binnenkom met een Tourist visum.

   Laat we er dan met je Visa Exemption maar vanuit gaan dat er geen problemen zijn met je vliegtuigticket bij het inschepen, omdat een bewijs kan gevraagd worden dat je dan Thailand zal verlaten binnen de 30 dagen. Heb je niet met een Tourist visum.
   Antwoorden als ” heb dat nog nooit meegemaakt dat dit gevraagd werd heeft hij weinig aan wanneer hij aan de check-in staat met dat advies te volgen”. Weet zeker dat er airlines zijn die dit vragen.

   En de prijs van dat visakantoortje laten we nu nog maar even buiten beschouwing.

   Succes.

 6. Cornelis zegt op

  Je kunt als Nederlander of Belg geen ‘visa by arrival’, zoals jij het noemt, krijgen. Je kunt wèl zonder visum binnenkomen een zgn. Visa exemption – een visumvrijstelling dus.

  • Cornelis zegt op

   Bovenstaande in reactie op John.
   .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website