Vraagsteller: Pat

Mbt uw reactie op de post Thailand Visa vraag Nr 096/21: Non-immigrant O -Retirement heb ik volgende vragen. Ik ben Thailand binnengekomen op basis van exemption. Daarna 30days extension en vandaag 60 days covid extension gehaald. In principe kan ik hier dan ook een retirement vragen na die 60 dagen?

Verder uw tweede reactie: heb je een jaarverlenging en wil je Thailand verlaten moet je eerst een re-entry aanvragen anders zal je de jaarverlenging verliezen. Je hebt de keuze tussen een Single (1.000 Baht) of Multiple re-entry (3.800 Baht).

Dus als ik terug naar B ga moet ik vooraf een re- entry vragen, en wanneer ik van plan zou zijn om dat 3 x te doen zou ik dus meteen een multple re-entry vragen en eenmalig 3800 Baht betalen?

Alvast bedankt!


Reactie RonnyLatYa

Om een verlenging aan te vragen als “Retired” zal je eerst een “Non-immigrant” status moeten bekomen. Op een “Tourist” status, wat “Visa Exemption” is, kan dat niet. Dat kan je aanvragen bij immigratie en kost 2000 Baht.

De eisen zijn ongeveer zoals bij het aanvragen van een “Retirement” verlenging, maar je gaat best vooraf eens naar immigratie voor de lokale details. Wel zorgen dat er minsten 2 weken verblijf resten bij de aanvraag, want je zal dit niet onmiddellijk ontvangen. Meestal duurt het een week.

Indien toegestaan, want dat hangt van immigratie af, zal je een Non-immigrant status categorie O bekomen en ook een verblijfsperiode van 90 dagen. Net alsof je zou binnengekomen zijn met een Non-immigrant O visum. Die 90 dagen kan je dan weer gaan verlengen als “Retired” op de gekende manier.

Wat de “Re-entry” betreft. Het hangt ervan af hoe dikwijls je Thailand wil verlaten tijdens je jaarverlenging. Is dit drie keer of minder dan is het voordeliger om telkens een “Single Re-entry” aan te vragen want die kost 1000 Baht per “Re-entry”. Is het meer dan 3 keer dan is een “Multiple Re-entry” voordeliger want kost 3800 Baht. Elke “Re-entry” blijft geldig tot einddatum van je jaarverlenging, of ze moest eerder gebruikt zijn in het geval van een “Single re-entry”.

Let op. Het hebben van een “Re-entry” ontslaat je niet van de geldende Corona maatregelen/eisen om naar Thailand te vertrekken of binnen te komen. Je zal daar telkens opnieuw aan moeten voldoen.

– Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 5 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website