Thailand Visa vraag Nr 098/22: 90 dagen melding

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
14 april 2022

Vraagsteller: John Wittenberg

Op 13 mei vlieg ik terug naar Nederland met mijn OA visum. Op 8 februari jl. heb ik mijn 90 dagen melding volbracht. Op 8 mei zijn de 90 dagen weer om en moet ik me opnieuw melden. Op mijn vraag aan de immigratieofficier of ik dat ook moet wanneer ik terug vlieg 5 dagen later antwoordde hij vrij losjes dat ik me niet hoef aan te melden voor 8 mei. En voor ik het goed door had was de volgende al aan de beurt.

Mijn vraag is: Hoef ik inderdaad niet de 90 dagen melding te doen en kan ik met een gerust hart zonder problemen op 13 mei naar NL vliegen?


Reactie RonnyLatYa

Officieel moet je de 90 dagen melding maken voor elke periode van 90 dagen ononderbroken verblijf. 8 mei zijn die om en dus moet je een melding maken. Ongeacht dat je eigenlijk de tijd hebt tot 15 mei om die melding te maken.

Doe het eventueel online. Makkelijker kan het niet.

สำนักงานตรวจคนเข้าเมือง – Immigration Bureau

Wat als je het nu niet doet en ga je dan problemen krijgen bij vertrek? Nee, normaal niet want met controleert dat ook niet bij vertrek.

Je eerstvolgende 90 dagen melding is 90 dagen na je terugkomst in Thailand. In elke situatie begint de telling dan terug te lopen vanaf 1.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 2 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website