Vraagsteller: Alain

Momenteel wordt er door de Thaise ambassade/consulaat enkel een NON-Immigrant – O (Thai marriage) visum met single entry afgeleverd, wat impliceert dat wij slechts 90 dagen de tijd hebben om mijn visum te verlengen met 1 jaar. Doch bij binnenkomst in Thailand wordt er, indien men gevaccineerd is, nog steeds een quarantaineperiode van 7 dagen opgelegd.

Het is dus pas na de quarantaine dat wij een bankrekening kunnen openen om de noodzakelijke 400.000 THB voor de verlenging te storten. Zoals geweten dient dit bedrag er minstens 2 maanden op te staan, dus zitten wij reeds in de laatste drie weken die ons resten wanneer ik mijn aanvraag van de verlenging indien. De andere noodzakelijke voorwaarden zullen uiteraard binnen deze 2 maanden reeds vervult zijn, maar ik zit een beetje vast in tijd met de financiële voorwaarde.

Ik stel mij dan hierbij de vraag van hoelang duurt de behandeling van mijn verlenging en wat als deze nog “Under consideration” is wanneer mijn initieel visum afloopt? Moet ik het land verlaten of is er een andere regeling mogelijk/voorzien?


Reactie RonnyLatYa

Je kan tot op de laatste dag van je verblijfsperiode je aanvraag indienen. Al zou ik nu ook weer niet aanraden om zolang te wachten als het niet moet en je aanvraag in te dienen zodra het kan.

Normaal zal je met een “Thai marriage” aanvraag inderdaad een “under consideration” stempel krijgen.

Dat is een officiële verblijfsperiode die je krijgt van immigratie. In die tijd gaan ze je aanvraag onderzoeken. De einddatum van die “under consideration” stempel zal meestal ook later zijn dan je initiële 90 dagen periode. Je ben dus officieel in orde wat verblijfsperiode betreft zolang die “under consideration” stempel loopt.

In die “under consideration” stempel zal een datum staan waarop je de definitieve jaarverlenging zal mogen komen ophalen. Meestal is dat 30 dagen na indienen van de aanvraag, maar kan ook langer zijn. Hangt van je immigratiekantoor af.

Op die datum ga je dan terug naar immigratie en zal je de definitieve jaar verlenging bekomen. Die jaarverlenging zal dan altijd aansluiten op je eerste 90 dagen en niet op de einddatum van je “under consideration” stempel. Die “under consideration” stempel heeft dus uiteindelijk geen invloed op de totale duur van je jaarverlenging.

Ik denk trouwens dat Multiple entry opnieuw worden afgegeven, maar of het momenteel veel nut heeft? Als je toch een jaarverlenging gaat aanvragen heeft het ook geen nut om die Multiple entry te vragen.

Het hebben van een Multiple entry geeft je geen recht op verlenging binnen Thailand. Multiple entry heeft enkel zin voor binnenkomsten, d.w.z. dat je Thailand moet verlaten om met een nieuwe binnenkomst een nieuwe verblijfsperiode te bekomen. Ze noemen het meestal ”borderruns” maar gezien de huidige binnenkomst eisen waaraan je dan telkens weer moet voldoen….

– Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website