Vraagsteller: Paul

Ik ben in NL en mijn plan is om in Thailand met pensioen te gaan, ik ben 59 jaar dus wil ik een retirement visa. Ik heb begrepen dat ik het beste een Non O-A visa moet aanvragen hier bij de Thaise Embassy in Den Haag.

Ik kom er gewoon even niet uit, kan iemand mij op pad helpen met een stap voor stap plan. Ik heb bijvoorbeeld begrepen dat ik hier de benodigde 800.000 baht op mijn Nederlandse bankrekening kan laten zien.


Reactie RonnyLatYa

Het Non-immigrant O-A is een mogelijkheid. Bij binnenkomst bekom je dan een verblijfsperiode van een jaar die je in Thailand kan verlengen met telkens een jaar als je aan de voorwaarden voldoet.

Alle info om dat visum aan te vragen staat duidelijk op de website van de ambassade in Den Haag.

Non-Immigrant Visa O-A (long stay) – สถานเอกอัครราชทูต ณ กรุงเฮก (thaiembassy.org)

Maar een Non-immigrant O visum op basis van “Retirement” volstaat misschien ook. Bij binnenkomst bekom je dan een verblijfsperiode van 90 dagen die je in Thailand kan verlengen met telkens een jaar als je aan de voorwaarden voldoet. Een Single entry volstaat en die kan je zowel in de ambassade in Den Haag als in het Consulaat van Amsterdam aanvragen

Alle info om dat visum aan te vragen staat duidelijk op de website van de ambassade in Den Haag en die van het Consulaat in Amsterdam.

https://hague.thaiembassy.org/th/page/76474-non-immigrant-visa-o-(others)

Visum toelichting – Royal Thai Honorary Consulate Amsterdam (royalthaiconsulate-amsterdam.nl)

Denk er aan dat er nu Coronamaartregelen gelden.

Welke die zijn en aan wat je moet voldoen om naar Thailand te vertrekken kan je stap voor stap lezen op de website van de ambassade van Den Haag:

https://hague.thaiembassy.org/th/content/118896-measures-to-control-the-spread-of-covid-19

– Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website