Vraagsteller: Driekens

Ik heb een vraag namens een beginnend dementerende dame, 79 jaar uit België om een Non-O visa te verlengen en vraagt mij of ik iets voor haar kan betekenen. Haar inkomsten zijn iets boven de 1700 Euro per maand, dit zou genoeg moeten zijn met deze koers van 38 baht, als je minder baht gaat krijgen wordt het een ander verhaal. Zij heeft ook een bankboekje met 400k erop, dit samen is meer dan genoeg, alleen wil ik op het boekje niet te veel laten staan, omdat deze dame lichamelijk niet meer in orde is en als er iets met haar gebeurd blijft al het geld in de bank.

Ik weet hoe moeilijk dit is voor de familie om dit er ooit af te kunnen krijgen, heb er ervaring mee en meestal gaan ze zo lang door met papieren vragen dat je het opgeeft ook al heb je een testament, er is altijd wel een papier wat je net niet bij je hebt. Daarom wil ik het bedrag zo laag mogelijk houden.

Nu komt mijn vraag: Nu moet ze een affidavit aanvragen bij de Belgische ambassade betreft haar inkomsten. Hoeveel maanden moet het geld van haar boekje er van tevoren opstaan en hoelang erna om het bedrag aan te vullen wat ze tekort zou kunnen hebben bij haar affidavit? Uiteraard ligt het aan de koers van de baht, maar dat kan ik in de gaten houden en zorgt dat er altijd genoeg op blijft staan.

Bedankt voor de medewerking namens ons beiden.


Reactie RonnyLatYa

1. Als ze aan de 65 000 Baht komt met de wisselkoers volstaat dit, maar het hangt er natuurlijk vanaf welke koers het immigratiekantoor daar hanteert die dag.

2. Volstaat het niet dan is er de combinatiemethode. Dat is de combinatie van inkomen en bankbedrag. Op de dag van aanvraag moet dit minstens 800 000 Baht bedragen op jaarbasis.

De voorwaarden zijn:

“5. Have income during the year and have deposits at a commercial bank located in Thailand totaling not less than 800,000 baht as of the application submission date. However, the bank deposits must remain in the account before submitting the application and after receiving permission Including being able to withdraw deposits as in (4.)”

For foreigner

Zie nr 22. In case of retirement.

De laatste zin zegt dan dat het gedeelte bankbedrag onder dezelfde voorwaarden valt als een bankbedrag van 800 000 Baht. Dat wil dan eigenlijk zeggen dat het bedrag er 2 maand voor aanvraag dient op te staan en het er 3 maand na goedkeuren moet blijven op staan. De resterende periode mag je dan niet zakken onder de 400 000 Baht.

Dit wil dan eigenlijk zeggen dat het bankbedrag minsten 400 000 Baht moet zijn en waar je dan gans het jaar niet meer aan kan. De resterende 400 000 Baht kan je dan bewijzen met een inkomen. Gebruik je een bankbedrag van vb. 480 000 Baht dan mag je die 80 000 Baht na 3 maand wel gebruiken, zolang er maar 400 000 Baht blijft staan.

3. Let wel op

– Ik verneem wel eens dat er immigratiekantoren zijn die de combinatiemethode niet willen toestaan, niettegenstaande het een officieel toegestane methode is.

– Misschien volstaat het Affidavit alleen niet en wil men ook bewijzen zien van stortingen

– Er zijn immigratiekantoren die wel elke combinatie toelaten en geen minimum eis voor het bankbedrag hebben en evenmin eisen stellen hoe lang van tevoren of na toekenning het bedrag er dient op te staan.

Controleer dit voordien bij je immigratiekantoor.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website