Thailand Visa vraag Nr 062/21: Visum eisen en Corona eisen

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
17 maart 2021

Vraagsteller: Hans

Ref: Thailand Visa vraag Nr 060/21: Welk visum? – Thailand Visa vraag Nr 060/21: Welk visum? | Thailandblog

Ik lees je antwoord: ” Maar misschien volstaat ook een gewoon Toeristenvisum voor jou. Bekom je 60 dagen mee bij binnenkomst, maar die je altijd kan verlengen met 30 dagen in Thailand.” Ik heb twee vragen:

  • Heb je hier niet de CoE eis qua bedragen? (Ik begrijp nog steeds niet hoe mensen Thailand binnen komen zonder een extra ziektekosten verzekering, Zilveren Kruis geeft geen bedragen in hun CoE).
  • Mag ik na 1 maand NL dan weer terug naar Thailand met een toeristenvisum?

Reactie RonnyLatYa

Eerst even dit en wat ik al eerder enkele keren geschreven heb.

– Je hebt eisen die voor het aanvragen van een visum gelden. Zo heeft elk visum zijn eigen eisen en bepaalde visums ook hun eigen verzekeringseisen zoals de 40 000/400 000 Baht Out/In patient.

– Je hebt daarnaast en los van de visum eisen, ook de geldende Corona eisen. Die gelden altijd en het maakt daarbij niet uit met welk visum je vertrekt, zelfs zonder visum moet je hier aan voldoen. Die zijn o.a het bekomen van een CoE, testen, quarantaine, 100 000 Dollar COVOD-19 verzekerd zijn, etc.

Nu je vragen.

1. In dit geval wilde de vraagsteller graag weten welk visum voor hem geschikt is om er langere tijd in Thailand mee te kunnen verblijven. Meer vraagt hij niet. Ik antwoord hem dat o.a. een Toerist visum ook een optie zou kunnen zijn, indien het om minder dan 90 dagen zou gaan.

Nergens schrijf ik dat een “CoE eis qua bedragen” niet van toepassing zou zijn. Je maakt dat er zelf van. Wie weet tegen dat hij vertrekt er misschien andere of hopelijk geen Corona eisen meer zijn.

Over jullie zorgverzekering weet ik niets en volg dat ook niet.

2. Natuurlijk mag je na 1 maand NL weer terug naar Thailand met een Toerist (of gelijk welk ander) visum. Zelfs zonder visum. Zolang in het geval van een visum dit maar geldig is en anders een nieuw vragen en je bij elk vertrek en aankomst in Thailand maar aan de dan geldende Coronamaatregelen voldoet. Dat wil momenteel zeggen o.a. een nieuw CoE, verzekeringsbewijzen, opnieuw quarantaine periode, etc

– Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 1 vote.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website