Thailand Visa vraag Nr 060/21: Welk visum?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: , ,
15 maart 2021

Vraagsteller: Ad

Ik overweeg om een lange reis door Thailand te maken zodra ik mijn vaccins heb gekregen. Ik ben 67 jaar. Nu zie ik op de website van de ambassade in Den Haag dat er diverse visa te verkrijgen zijn.

Voor een langere periode lijkt mij de Visum O de meest praktische. Nu zie ik 2 types visa O staan;

  • Visa O (others)
  • Visa O-A (long stay).

Welke kunnen jullie mij adviseren?


Reactie RonnyLatYa

Het is maar wat je verstaat onder een “langere periode”.

– Is die maximum 90 dagen dan is een Non-immigrant O Single entry geschikt. Die verblijfsperiode zou je wel kunnen verlengen, maar enkel met een jaar en onder bepaalde voorwaarden in Thailand.

– Is het meer dan 90 dagen dan is een Non-immigrant O-A misschien geschikter. De voorwaarden zijn echter wat strenger bij de aanvraag, maar met dit visum krijg je bij binnenkomst dan ook een verblijfsperiode van een jaar.

– Maar misschien volstaat ook een gewoon Toeristenvisum voor jou. Bekom je 60 dagen mee bij binnenkomst, maar die je altijd kan verlengen met 30 dagen in Thailand.

Ik beperk het hier en laat voorlopig de mogelijkheden met Multiple entries en “borderruns” even buiten beschouwing zolang de grenzen niet echt “open” zijn omdat je momenteel bij elke binnenkomst nog onderworpen bent aan Coronaeisen

– Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website