Vraagsteller: John

Ik heb op basis van een non-immigrant O-A visum, nu twee keer een verlenging ontvangen. De laatste loopt eind juni af.

Wat ik graag wil weten welke stappen ik moet ondernemen om de O-A om te zetten naar een O variant (in verband met de health insurance eis).

Welke documenten zijn daarbij benodigd?


Reactie RonnyLatYa

1. Misschien moet je eerst bij je immigratiekantoor eens informeren of een ziekteverzekering in jouw geval wel nodig is. Voor zover je dat nog niet zou gedaan hebben natuurlijk. Er bestaat de kans dat ze oordelen dat je niet in die voorwaarden valt omdat je visum werd bekomen voor 31 oktober 19. Blijkbaar zijn er immigratiekantoren die zulke regels toepassen. Het vragen waard denk ik.

2. Normaal kan je niet overschakelen van een Non-immigrant O-A naar Non-immigrant O via uw immigratiekantoor. Je zal Thailand eerst moeten verlaten en terug binnenkomen. Bij het verlaten van Thailand vervalt dan je huidige verblijfsperiode. Het spreekt voor zich dat je dan geen ”Re-entry” moet aanvragen.

3. Vervolgens zijn er enkele mogelijkheden :

– Je kan in een ambassade/consulaat een “Non-immigrant O Single entry” aanvragen. Bij binnenkomst zal je dan initieel weer een verblijfsperiode van 90 dagen ontvangen. Die 90 dagen kan je dan gaan verlengen zoals je voordien reeds deed.

– Je kan in een ambassade/consulaat een “Tourist visa Single entry” aanvragen. Bij binnenkomst bekom je een verblijfsperiode van 60 dagen. Je kan vervolgens via immigratie een omzetting vragen van “Tourist” naar “Non-immigrant”. Let op. Zorg dat bij het aanvragen er minimum 2 tot 3 weken (hangt van je immigratiekantoor af) verblijf resten. Die omzetting gebeurt immers niet onmiddellijk. Daarom die 2 of 3 weken. Dat duurt dus even. De kosten voor de omzetting zijn 2000 Baht. Prijs van een gewoon “Non-immigrant O Single entry” visum. De voorwaarden en bewijzen die nodig zijn om deze omzetting te bekomen zijn ongeveer dezelfde als voor een jaarverlenging. Alleen hoeft het geld dan geen 2 of 3 maanden op de rekening te staan. Maar men kan soms wel vragen om te bewijzen of het geld uit het buitenland komt. Hangt van de spelregels af die je immigratiekantoor hanteert. Daarom ga je best voordien even info vragen over wat je precies dient voor te leggen en te bewijzen. Indien je aanvraag wordt toegestaan, zal je eerst 90 dagen verblijf bekomen. Net alsof je met een “Non-immigrant O” visum zou zijn binnengekomen. Die 90 dagen kan je dan later weer gaan verlengen op de gekende manier.

– Je kan ook binnenkomen op basis van “Visa Exemption”. Je bekomt dan een verblijfsperiode van 30 dagen. Je kan dan hier ook een omzetting vragen naar “Non-immigrant”. De procedure is zoals bij een binnenkomst met een “Tourist visa” die ik hiervoor beschreef. Een “Visa Exemption” is tenslotte ook een “Tourist” status. Ook hier weer opletten dat er bij de aanvraag een verblijfsperiode van 2 of 3 weken rest. Je kan natuurlijk ook nog altijd eerst 30 dagen verlenging vragen indien die 30 dagen wat nipt is. Geeft je wat meer tijd om alles te regelen, alhoewel het misschien in jouw geval niet nodig is vermits je hier al verbleef.

Succes

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website