Vraagsteller: HGMA

Na 20 jaar op een extension of stay met 800K waarborg in Thailand (met gezin ) heb gewoond moet ik de DUO-optie gaan gebruiken dit jaar (inkomen + banksaldo=800K

Mijn vraag is deze, hoe werkt dit, kan ik het inkomensdeel voor de visumtoekenning van het banksaldo halen en op de dag van aanvraag extensie de duo regeling aanvragen (hoeveel dagen before?)of moet ik wachten tot extensie dag en via de bevestigingbrief (verplicht verkrijgen bij de bank op dezelfde dag als extensie aanvraag?)


Reactie RonnyLatYa

1. Combinatie methode bestaat uit een inkomen en bankbedrag dat samen minstens 800 000 Baht moet zijn op jaarbasis. Dat is het principe.

2. Het gedeelte inkomen moet je op dezelfde manier bewijzen als zou je enkel een inkomen bewijzen, d.w.z. met een Visumondersteuning brief.

3. Het gedeelte bankbedrag dat je wil gebruiken met je op dezelfde manier bewijzen alsof je enkel een bankbedrag zou gebruiken, d.w.z. bankbrief, uittreksels, update bankboekje.

4. De aanvraag kan je op hetzelfde moment indienen zoals bij een inkomen of een bankbedrag d.w.z. standaard 30 dagen (45 dagen) voor einde verblijfsperiode.

5. Nu moet je wel opletten, want immigratiekantoren kunnen lokale eisen stellen zoals o.a.:

– een minimum bankbedrag van 400 000 Baht eisen en daar mag je niet aankomen de rest van het jaar.

– indien je meer dan 400 000 Baht gebruik moet dat er 3 maand blijven opstaan en dan mag je daarna niet zakken onder 400 000 Baht.

– Bankbedrag dat je wil gebruiken moet er 2 maand voordien op staan.

Maar er zijn ook immigratiekantoren waar het niet uitmaakt en je vrij het bankbedrag kan kiezen in functie van het inkomen dat je wil gebruiken en daar ook geen verdere eisen voor stellen.

Wat de eisen zijn die ze in jouw immigratiekantoor gaan stellen weet ik niet en ik geef je dan ook de raad daar tijdig informatie over in te winnen in je immigratiekantoor. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en weet je het meteen ook voor toekomstig gebruik.

Nog dit.

Ik heb al gelezen dat er immigratiekantoren zijn die de combinatiemethode weigeren in zijn totaal. Reden temeer om daar tijdig naar te informeren. Het is tegen de immigratieregels dat men dit zou weigeren want een officieel toegestane methoden maar….

Je schrijft “gezin”, dus mogelijk ben je officieel getrouwd.

Denk er dan aan dat je ook zou kunnen kiezen voor een Thai Marriage verlenging.

400 000 Baht als bankbedrag of inkomen van 40 000 Baht volstaat dan ook.

De combinatiemethode kan niet bij een Thai Marriage verlenging.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website