Vraagsteller: Ralph

Wij wonen sinds enkele maanden in Thailand om voor mij Thaise schoonmoeder te zorgen. Met mijn visum mag ik niet werken in Thailand. Nu is er door de lokale basisschool en de burgemeester gevraagd of ik voor ca. 3 uur in de week op de school aanwezig wil zijn om de kinderen (5-7 jaar) “bekend” te laten raken met een buitenlander (angst weg te nemen) en spelenderwijs gewend te raken aan de Engelse taal. Zoals menigeen weet leert een Thai wel Engels op school, maar is vaak veel te bang om het ook daadwerkelijk te spreken.

Ik ben zelf Nederlander, maar Engelse taal beheers ik goed. De school kan en wil hier uit een speciale regeringspot een kleine vergoeding voor geven, maar ik vind dat niet nodig: het lijkt me mooi om voor de omgeving deze meerwaarde toe te voegen.

Vraag is dan: mag het? Betaald of vrijwillig, of heb je een werkvisum+werkvergunning nodig?

Wie heeft hier ervaring mee en wil dit met mij delen?


Reactie RonnyLatYa

In principe heb je een werkvergunning nodig, ook als vrijwilliger en om dat te bekomen moet je een visum hebben dat toelaat om een werkvergunning te bekomen. Normaal kan dit ook met een Non-immigrant O Thai Marriage. Maar om nu gans je visum om te gaan zetten en een werkvergunning te gaan aanvragen… voor af en toe die 3 uurtjes in een school. Persoonlijk zou ik vragen aan die school dit op papier te zetten en samen naar immigratie te gaan.

Men moet daar maar uitleggen wat men van je wil en als zij er akkoord mee gaan dat je daar enkele uren aanwezig bent op vrijwillige basis, denk ik dat er ook geen probleem zal zijn.

Je kan nu ook niets doen en ervan uit gaan dat het allemaal wel oké zal zijn, maar er hoeft, maar iemand te zijn die zijn kans schoon ziet en je kan dan in de problemen komen.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website