Thailand Visa vraag Nr 040/21: Special Tourist Visa (STV)

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: ,
16 februari 2021

Vraagsteller: Diana

Goedemorgen, ik heb een paar vragen aangaande STV Visum. Deze zijn:

1a. Welke Nederlandse zorgverzekeraars geven wel een verklaring waarin ook de geldbedragen (400.000 baht outpatient treatment en 100.000 dollar cover voor Covid 19) specifiek worden genoemd? (de mijne; Menzis namelijk niet!)

1b. Wat is eventueel een andere oplossing hiervoor?

2. wat bedoeld men met documenten: ” legalized by MinbuZa” hoe en waar regel je dit? Zijn hiervan voorbeelden (foto’s) voorhanden?

3. indien wij de STV willen verlengen? Moet ik nu bij de aanvraag visum, dan al voor 180 dan de hotels doorgeven? Of dan pas op het tweede moment na de eerste 90 dagen, als ik wil verlengen?

4. ik zag iemand in de lezersreacties waarmee ik graag in contact zou willen komen voor nog wat meer detailinfo over de STV, kan dit? En zo ja, hoe dan?

Ps het lukte mij nu niet om een reactie te kunnen geven in de lezersvragen?!


Reactie RonnyLatYa

 1. Er zijn in het verleden al meerdere zorgverzekeraars genoemd in reacties en die blijkbaar aanvaard worden. Het hangt er dikwijls van af wat de ambassade wil aanvaarden als verklaring.  Je kan die reacties eens terug opzoeken, of misschien willen lezers ze nogmaals herhalen.  Zelf houd ik die niet bij.  En anders, wanneer niet aanvaard een reisverzekeraar contacteren die hieraan voldoet en die de vermelding wel wil vermelden. Het is trouwens minsten 40 000 Baht outpatient en minstens 400 000 Baht inpatient.
 2. Wat het zegt. De documenten opvragen bij de dienst die ze uitgeeft (meestal is dat de gemeente) en vermelden dat het voor gebruik in het buitenland is. Daar is dan meestal ook een Engelse versie van beschikbaar en wat volstaat. Die documenten moet je bij Buitenlandse Zaken dan laten legaliseren. Door die legalisatie kan je die documenten in het buitenland of bij buitenlandse instanties gebruiken. Door die legalisatie bewijst Nederland aan die buitenlandse instanties dat het document in vorm en ondertekening echt is.  Waar dat in Nederland is kunnen de lezers je wel zeggen, maar ik dacht dat Buitenlandse Zaken en de legalisatie dienst ook in Den Haag gevestigd zijn.
 3. Er staat “Proof of payment (paid in full) for the accommodation in Thailand for the wholeperiod of intended stay (within the initially permitted 90-day stay)”.  Dat laatste wil zeggen dat het enkel op de eerste 90 dagen slaat.  Bij verlenging zal het van je immigratiekantoor afhangen of zij dat voor de volgende periode ook willen zien. Denk eraan dat momenteel dit STV en de periode dat je ermee in Thailand mag verblijven stopt eind september.  Of het eventueel verlengd zal/kan worden is momenteel geen info beschikbaar.
 4. De redactie geeft geen info over lezers door. Je kan ook je eigen gegevens in je vraag zetten en hoe je te bereiken bent. Maar misschien herkent hij/zij zich wel in “ik zag iemand in de lezersreacties” en geeft die opnieuw een reactie.

– Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Thailand Visa vraag Nr 040/21: Special Tourist Visa (STV)”

 1. Chris zegt op

  Hai met Chris. Ik heb pas geleden aan het VGZ gevraagd of ze een verklaring wilde geven in het Engels dat ik verzekerd ben voor COVID-19 . Dit was geen probleem en heb het ook gekregen .ben voor het coa document thai consulaat en hebben het geacepteerd.

  • PEER zegt op

   Dan had je geluk Chris,
   Nú móéten de bedragen resp 100000 USD voor Covid19, én in-en outpatient 40000 Thbt 400000 Thbt vermeld worden.
   En alle Ned zorgverzekeraars geven géén bedragen.

 2. Oean Eng zegt op

  Hallo,

  Ik heb “gewoon” aan het Thais Consulate General gevraagd wat ik moet doen.Zij waren niet zo blij met mijn NL verzekeraar. Dus ergens anders extra afgesloten. Ik ben er nu. Nog 2 dagen kwaranteine en dan ben ik vrij. Ik meen dat je op http://www.verzekereninthailand.nl (AA Insurance Hua Hin) alles ook kan vragen. Die weten een hoop, als niet alles. Ik ben dus nu op een STV. Inderdaad een hoop geregel….Cerificate of Entry, Fit For Travel, Covid Test, Hotel rservering.Ik vergeet vast wat nu, Consulaat is behulpzaam. Zou ik gebruik van maken.

  moes@xs4all.nl

 3. alain zegt op

  Ik heb een Verzekering van OOM Verzekeringen die zijn gespecialiseerd in dit soort reisverzekeringen. Deze sturen meteen een brief in het engels mee voor de ambassade deze is vandaag geaccepteerd. Je kan je eigen risico kiezen en de periode voor wanneer je op reis bent. De prijs viel me ook erg mee. Ik heb zelf gekozen voor medium term visitor with visa exemption omdat ik maar 42 dagen ga.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website