Thailand Visa vraag Nr 038/24: Non-O omzetten naar Non-B

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
16 februari 2024

Vraagsteller: Rut

Ik ben onlangs Thailand binnengekomen op een Non-O marriage visum. Iets sneller dan gedacht een leuke baan gevonden bij een klein Thais bedrijf, maar dat wel aan alle vereisten voldoet om buitenlanders aan te kunnen nemen. De secretaresse is toen met alle benodigde documenten een werkvergunning voor me aan gaan vragen. Daar aangekomen stelt de beambte dat een Non-B-visa vereist is. Misschien heb ik dat over het hoofd gezien en zal er niet over twisten.

Maar zijn er mogelijkheden om in Bangkok een Non-O over te zetten in een Non-B? En zo ja, welke stappen zal ik moeten zetten? Of zal een trip naar Nederland of naburig land nodig gaan zijn?


Reactie RonnyLatYa

Normaal zou een Non- O Thai Marriage moeten volstaan om ook een werkvergunning te kunnen bekomen. Maar goed, zoals je al zegt, zal daarover gaan discuteren weinig zin hebben.

Voor Corona kon je een Non-O niet naar een Non-B laten omzetten in Thailand en moest je naar een ambassade. Dat hebben ze tijdens Corona aangepast, want je kon toen moeilijk naar een ambassade gaan en blijkbaar zijn ze dat nadien ook blijven doen, tenminste dat is wat ik af en toe lees daarover.

Ik denk dus dat het nu ook nog mogelijk is om een Non-O in een Non-B om te zetten, maar je zal daarvan bevestiging moeten vragen bij immigratie.

Let wel dat dit dan de visumverandering betreft. Je hebt daarmee dan enkel een verblijf van 90 dagen dat je dan zal moeten verlengen nadien.

Voor het omzetten zal men meerdere documenten eisen: https://www.immigration.go.th/wp-content/uploads/2022/02/1.FOR-WORKING-IN-A-COMPANY-OR-LIMITED-PARTNERSHIP-NON-B.pdf

Maar ga ook eens informeren bij immigratie zelf en die zullen je dan ook zeggen welke van deze documenten uit deze lijst je precies zal nodig hebben en ook welke je na het omzetten zal nodig hebben om die 90 dagen te verlengen. 

Willen ze het niet doen dan vrees ik dat je naar een ambassade/consulaat moet gaan.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website