Vraagsteller: Berry

In je antwoord op Thailand Visa vraag 028/21 schreef je: c. De combinatiemethode.

Hiermee gebruik je een inkomen en bankbedrag dat samen een bedrag van minstens 800 000 Baht op jaarbasis moet zijn. Het inkomen moet bewezen worden met een “proof of income” Afhankelijk van het totaalbedrag van het inkomen, moet het resterende bedrag aangevuld worden tot minstens 800 000 Baht met een bankbedrag op een Thaise bankrekening. (of omgekeerd dat je het bankbedrag aanvult met een inkomen)

Mijn vraag gaat specifiek over “Het inkomen moet bewezen worden met een proof of income”. Ik heb van verschillende mensen vernomen dat het proof in income, voor de combinatiemethode, ook mag bestaan uit, ik zal jouw definitie gebruiken, de stortingsmethode.

Een simpel voorbeeld, indien je 400k op een Thaise bankrekening heb staan, is het voldoende als je iedere maand een storting doet van 65.000 THB / 2 = 32 500 THB.
Je hebt dus 2 opties:
– Een visumondersteuningsbrief met een inkomen van minimum 32.500 THB (of gelijkwaardig document).
– Maandelijkse stortingen, vanuit het buitenland, liefst rond dezelfde periode.

Mijn vraag aan jouw is: Is het aanvaarden van die maandelijkse stortingen een uitzondering of is het een standaard werkwijze?


Reactie RonnyLatYa

In de officiële nota over die maandelijkse stortingen wordt als “Retired” enkel naar een maandbedrag van minstens 65 000 Baht gerefereerd.

“Evidence showing income not less than 65 000 Baht monthly….”

(zie bijlage of ga naar Laws, regulations, Police Orders, etc – Thai visas, residency and work permits – Thailand Visa Forum by Thai Visa Nr 18)

Dat wil zeggen dat voor maandelijkse stortingen als “Retired” enkel een bedrag van minstens 65 000 Baht aanvaard wordt. Daaruit volgt dan dat de combinatiemethode in dat geval niet van toepassing is want minstens 65 000 Baht volstaat dan op zich. Maar gelukkig dat sommige immigratiekantoren soms ook wel eens in het voordeel van de aanvrager werken.

Ik weet dat stortingen van minder dan 65 000 Baht in combinatie met een bankbedrag ook wel aanvaard worden in sommige immigratiekantoren. Meestal wordt trouwens ook een bankbedrag van minstens 400 000 Baht geëist en de rest mag dan aangevuld worden met stortingen tot een jaarbedrag van minstens 800 000 Baht. Aan die 400 000 Baht mag je dan gans het jaar niet aankomen. Moet men lokaal dan maar eens navragen

Je voorbeeld is niet helemaal correct trouwens. Je gaat uit van een bankbedrag van 400 000 Baht en dat is meestal ook wel het minimum bankbedrag dat men eist, maar de berekening van het aanvullend bedrag is niet juist.

32 500 x 12 is 390 000 Baht en dat is 10 000 Baht te kort om aan het bedrag van 800 000 Baht op jaarbasis te komen.

– Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 3 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website