Thailand Visa vraag Nr 031/23: TM30 melding online, hoe online aanmelden?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: ,
2 februari 2023

Vraagsteller: Lunghan

Ik heb een gast uit Nederland, die wil ik online aanmelden met een gedownload TM30. Ik kan voor 90 dagen inloggen bij immigration met email en password, maar ik wordt geweigerd bij aanmelden voor gasten. Is hier een speciale autorisatie (zoals hotels, gasthouse e.d.) voor nodig? Heb het al tig keer geprobeerd maar iedere keer een Thaise melding.

Ik heb eigenlijk weinig zin om uren in de rij te staan in Jomtien, maar je moet dit melden binnen 24 uur. Heeft Ronny hier toevallig een oplossing voor?


Reactie RonnyLatYa

Ik gebruik het zelf niet, maar volgens mij zal je eerst online een nieuwe registratie moeten maken op de TM30 link. Waarmee ik bedoel dat je niet kan inloggen bij de TM30 met de inloggegevens van de TM47. Probeer dat eerst eens en laat maar eens horen of het gelukt is.

สำนักงานตรวจคนเข้าเมือง – Immigration Bureau

Zoals gezegd gebruik ik het niet zelf maar misschien zijn er lezers die je kunnen verder helpen met het inloggen.

*****

Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie” vraag. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

6 reacties op “Thailand Visa vraag Nr 031/23: TM30 melding online, hoe online aanmelden?”

 1. wim zegt op

  Ik doe het altijd via de app en dat gaat heel gemakkelijk.

  Je moet eerst wel een account aanmaken, eigendom of huurovereenkomst opsturen, dat wordt dan gecheckt en indien OK bevonden dan krijg je een account toegewezen.

  Waarschijnlijk gaat dit niet binnen 24u lukken, hoewel het bij mij destijds vrij snel geregeld was.

 2. Francois Nang Las zegt op

  Ik doe dat al een aantal jaren probleemloos, eerst via de computer en tegenwoordig via de app (section 38 heet die). Je moet je inderdaad wel eerst registreren. Dat kon indertijd alleen via de website. Je krijgt dan inloggegevens die je ook in de app kan gebruiken. Ik weet niet meer hoe snel of langzaam dat ging. Ik zou in ieder geval zsm registreren, dan ben je voor een volgende keer alvast klaar.

 3. Huib zegt op

  ik heb al 2 keer TM30 laten registeren had zelf geen huis op mijn naam maar gaf aan huurder en was geen probleem. Dit was in Bueng Kan misschien zijn ze daar makkerlljker dan ergers anders.. Binnen 2 dagen kon ik mijn aan melden bij TM30 online.

 4. john zegt op

  Ik was gisteren nog in Soi 5 Jomtien. Bijna leeg. Advies ga aan eind ochtend of middag. Er is nu een speciaal loket in een tent op het parkeerterrein

 5. Conimex zegt op

  Wanneer je je gaat registreren, wel het adres invullen zoals het staat vermeld in het ‘ Tambien Baan’, bij mij deden ze plots moeilijk, ik had de soi er bij vermeld en die staat niet vermeld in de ‘ Tambien Baan’ ik sta al een paar jaar zo geregistreerd en plots begon dezelfde dame die me al jaren helpt, moeilijk te doen.

 6. Lunghan zegt op

  John, Ik was gisteren bij immigration in soi 5 , stond een rij van ongeveer een half uur , drie rijen onder de tent , dus ik weet niet waar je in Jomtien geweest bent , maar in ieder geval niet bij immigration.
  Iedere dag stervens druk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website