Vraagsteller: Lung Lie
Betreft: Non-O – ziekteverzekering

Ik lees hier regelmatig in jouw commentaren m.b.t. de ziekteverzekering “initiële verblijfsperiode”. Dat doet me aan het denken zetten. Ben hier toegekomen met een Non-immigrant O-A maar door een domme vergetelheid (het niet aanvragen van een re-entry) werd ik bij mijn terugkomst in Thailand 30 dagen toegekend om een nieuw visum aan te vragen. Immigration heeft mij dan een Non-immigrant O gegeven op basis van retirement.

Verplichte verzekering of niet?


Reactie RonnyLatYa

Er zullen er tegenwoordig wel meer zijn met een “Non-O-A”, die bij het verlaten van Thailand “vergeten” om een “Re-entry” te nemen. Maar daar is niks mis mee. Niemand is verplicht om een “Re-entry” aan te vragen.

Indien je dan Thailand verlaat zonder “Re-entry” vervalt je initiële verblijfsperiode en eventuele verlenging(en) die je met dat “Non-O-A” bekomen hebt. Kan je niet meer terugkrijgen.

Je bent dan terug binnen gekomen op “Visa Exemption” en hebt die “VE” laten omzetten naar een Non- O via immigratie. Daarmee bekom je dan initieel een verblijfsperiode van 90 dagen en die kan je dan op de gekende manier laten verlengen voor een jaar.

Gezien je nu vanuit een Non-O visum vertrekt is, zoals al zo dikwijls hier geschreven, een ziekteverzekering niet verplicht.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 1 vote.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website