Thailand Visa vraag Nr 026/23: 6 maanden naar Thailand en welk visum?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
29 januari 2023

Vraagsteller: Herman

Heb een vraagje over een 6 maanden visum. Ben getrouwd met een thaise en we gaan al een paar jaar in de wintermaanden voor 3 maanden naar Thailand naar familie en om de kou te ontlopen omdat ik in een rolstoel zit voel ik mij beter daar dan in Nederland. Nu willen we volgende keer voor 6 maanden/180 dagen gaan maar kom er niet uit wat ik daarvoor precies aan moet voldoen.

Ik hoop dat iemand mij kan vertellen aan welke procedure ik moet voldoen om in aanmerking te komen voor de 6 maanden/180 dagen visum.


Reactie RonnyLatYa

Het enige visum wat in de buurt komt en waarmee je ononderbroken 6 maand in Thailand kan verblijven is het Non-immigrant O-A visum. Je bekomt dan een verblijfsperiode van een jaar bij binnenkomst. Heeft natuurlijk weer zijn eisen.

https://hague.thaiembassy.org/th/page/76475-non-immigrant-visa-o-a-(long-stay)

Bij alle andere visums zal je na 60, 90 of 150 dagen het land moeten verlaten om door een borderrun een nieuwe verblijfsperiode te bekomen. De standaard verblijfsperiode die je met die visums bekomt kan je als gehuwde eenmalig verlengen met 60 dagen.

Als je dan bijvoorbeeld een Non-immigrant O visum hebt bekom je bij een binnenkomst 90 dagen die je dan met 60 dagen kan verlengen. Je zit dan aan 150 dagen (iets van een 5 maand) maar dat is zowat het maximum om ononderbroken in Thailand te verblijven. Je zal dan een borderrun moeten maken. Heb je een multiple entry dan bekom je opnieuw 90 dagen, maar je kan natuurlijk ook terug binnen komen met een Visa Exemption. Dat is dan 30 dagen en zo kom je ook aan 180. Indien nodig kan je die ook weer verlengen met 30 dagen standaard en 60 dagen als gehuwde.

De verschillende soorten visums vind je hier: https://hague.thaiembassy.org/th/publicservice/e-visa-categories-fee-and-required-documents

Indien je in de toekomst van plan bent om meermaals langere tijd in Thailand te verblijven is het misschien te overwegen om een jaarverlening aan te vragen. Moet je wel een Non-immigrant verblijfsperiode voor hebben. Ben je van die borderruns verlost en blijf je zolang je wil. Hoef je ook geen visum meer aan te vragen in de toekomst. De financiële eisen van zo een jaarverlenging als gehuwde zullen ondertussen wel gekend zijn m.a.w. inkomen van 40 000 Baht per maand of 400 000 Baht op een rekening in Thailand.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website