Vraagsteller: Fokke

Ik heb een Non O visum welke ik geprobeerd heb te verlengen in december maar dit was te vroeg. Toen zijn we naar Chiang Mai gegaan en bij terugkomst verlenging aangevraagd. De verblijfsperiode was geldig tot 27 januari. Nu heb ik een stempel gekregen dat het tot 17 februari duurt voordat goedgekeurd maar we gaan 30 januari het land verlaten. Waarschijnlijk moet ik dan alles opnieuw doen?

Kan je binnenkomen in Thailand en dan hier een visum aanvragen en het hele stappen plan weer doen of moet dit per se bij de ambassade in Nederland of mag dit ook een ambassade zijn in het buitenland?

Iemand ervaring hier mee?


Reactie RonnyLatYa

Ref: Thailand Visa vraag Nr 342/21: Thai Marriage verlenging | Thailandblog

Zoals ik je al eerder zei (zie link) bestaat de mogelijkheid dat je een “Under Consideration” stempel van 30 dagen kon krijgen. Dat is normale werkwijze bij een Thai Marriage verlenging. Daar moet je mee rekening houden, alhoewel je toen niet zei dat je Thailand ging verlaten op 30 januari want dan had ik je dat toen ook al kunnen zeggen.

Je kan naar Immigratie gaan en vragen of je de jaarverlenging vroeger kan bekomen omdat je op 30 januari wil vertrekken. Neem je ticket wel mee. Misschien doen ze dat dan wel en anders heb je het voor niks gedaan.

Indien je de jaarverlenging alsnog vroeger kan bekomen vergeet dan ook geen re-entry te vragen voor je Thailand verlaat want anders ben je het ook zo weer kwijt als je Thailand verlaat

Ja je kan Thailand binnenkomen op Visa Exemption. Dat zal je dan toch eerst weer moeten laten overzetten naar een Non-immigrant O Thai marriage bij immigratie en dan kan je op die 90 dagen weer een jaarverlenging aanvragen. Dan zal je weer eerst een “Under consideration” stempel bekomen en als je dan weer vroeger opstapt zit je weer met hetzelfde probleem.

Misschien moet je eerst eens bepalen hoelang je wil blijven telkens en bekijken of er dan geen betere oplossingen zijn door bijvoorbeeld een verlenging te vragen van 60 dagen als getrouwde met een Thai.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 3 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website