Thailand Visa vraag Nr 023/23: TM 30 verplicht of niet?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
22 januari 2023

Vraagsteller: Eddie

Is een TM30 registratie echt nodig als je voor een paar weken naar Thailand gaat? Ik ben in het verleden meerdere keren in Bangkok geweest en gelogeerd bij vrienden. Ik of mijn vrienden hebben toen geen melding gedaan en heb er niemand over gehoord. Soms boekte ik wel een paar dagen een hotel dus dan zullen zij de melding wel hebben gedaan.

Krijg je problemen als je dit niet doet?


Reactie RonnyLatYa

Eigenlijk is het antwoord eenvoudig. Ja een TM30 registratie is verplicht. Bij aankomst op elk adres waar je langer dan 24 uur zal verblijven. Het is niet zo dat wanneer je eenmalig je TM30 gemaakt hebt, je dan goed bent voor de rest van je verlof op gelijk welk adres, of je moest op dat adres gans je verlof verblijven natuurlijk.

Elke nieuwe melding die gemaakt wordt door aankomst op een nieuw adres vernietigt automatisch voorgaande melding. Maar zoals ik al meerdere keren gezegd heb.

Als je voor kortere tijd in Thailand verblijft en je komt niet in aanraking met immigratie (meestal voor een verlenging), dan zal normaal ook niemand zich druk maken als dat niet gedaan werd.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website