Thailand Visa vraag Nr 017/21: Welk visum?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
27 januari 2021

Vraagsteller: Rudy

Hallo mijn naam is Rudy ben 52 jaar. Kan ik in Nederland een retirement visum aanvragen maar ik heb natuurlijk niet de leeftijd voor een vervroegd pensioen officieel? Ik heb begrepen als ik het in Thailand aanvraag is dat geen probleem als ik netjes de regels volg. Of kan ik beter in Nederland een NON immigrant OA aanvragen heb ik daar meer kans mee. Of NON immigrant O is zijn minder streng las ik. Die krijg ik dan voor 90 dagen.

Mijn plan is in ieder geval trouwen met mijn vriendin officieel en dan kijken wat het meest interessante visum voor mij is om aan te vragen. Ik wil voor altijd in Thailand blijven en 1 keer per jaar even maar Nederland te gaan voor mijn kids.

Ik wacht nieuwsgierig op jou advies.


Reactie RonnyLatYa

Je zou in Nederland een Non-immigrant O of O-A kunnen aanvragen omdat je 50 of ouder bent. Non-immigrant O Single volstaat wel als je toch in Thailand wil blijven. Je zal dan wel met de nodige financiele bewijzen moeten afkomen. In principe bewijzen van “A prove of retirement / early retirement” zoals je op de website van de ambassade en consulaat kan lezen. Maar haal je voldoende inkomsten uit andere bronnen zal men die bewijzen misschien ook wel aanvaarden. Moet je eens navragen met de bewijzen die je daarvoor wil gebruiken.

Non-Immigrant Visa O (others) – สถานเอกอัครราชทูต ณ กรุงเฮก (thaiembassy.org)

Visum toelichting

De 90 dagen die je bij binnenkomst bekomt kan je verlengen met een jaar bij immigratie. Kan op basis van “Retirement” want 50 jaar volstaat als leeftijd. Moet je natuurlijk ook aan andere eisen, o.a. financiële voldoen. Na je huwelijk kan je ook de jaarverlenging aanvragen als “Thai Marriage”. Je hebt dan de keuze.

Lukt het niet met dat Non-immigrant O, dan kan je altijd binnenkomen als Tourist en dit laten omzetten in Thailand naar een Non-immigrant. Met een Tourist visum geeft het je ruim de tijd om alles te regelen en eventueel te trouwen in die periode. Omzetting naar Non-immigrant kan dan eventueel na het huwelijk gebeuren.

Zie ook:

Thailand Visa vraag Nr 014/21: Na 15 maanden eindelijk terug naar Thailand?

Thailand Visa vraag Nr 014/21: Na 15 maanden eindelijk terug naar Thailand?

 


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 2 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website