Vraagsteller: John

Op 11 december 2020 ben ik Thailand binnengevlogen met een O-A visum geldig van 30 november 2020 tot 29 november 2021. De immigratieofficier heeft op mijn paspoort geschreven dat ik tot 10 december 2021 in Thailand mag verblijven.

Ik ben voornemens eind juni terug te vliegen naar Nederland. En eind oktober 2021 weer terug te komen naar Thailand. Mijn vraag is: Hoe lang krijg ik bij binnenkomst toestemming in Thailand te mogen verblijven? Is dat tot 10 december 2021? Of tot 29 november 2021? Of zelfs een jaar na binnenkomst op eind oktober 2021?

Omdat ik van plan ben na eind oktober 8 maanden in Thailand te verblijven wil ik in het geval van de eerste twee genoemde data in de zomer in Nederland een nieuwe O-A visum aanvragen. Het voordeel van een O-A visum is voor mij dat ik niet verplicht ben 800.000 baht op een thaise rekening te hebben, maar op een nederlandse rekening. Ik neem daarvoor de papieren rompslomp voor lief.


Reactie RonnyLatYa

1. Tot voor de verplichting van een ziekteverzekering bij een Non-immigrant O-A visum was het eenvoudig. Bij elke binnenkomst binnen de geldigheidsduur van het Non-immigrant O-A visum bekwam je een verblijfperiode van een jaar. Het volstond om net voor het einde van de geldigheidsperiode van een jaar nog even een “borderrun” te maken en je bekwam opnieuw een verblijfsperiode van een jaar. Je kon op die manier met dat visum bijna twee jaar overbruggen

2. Sinds het invoeren van een verplichte ziekteverzekering (31 oktober 2019 en met een dekking van 40 000 Baht Outpatient/ 400 000 Baht Inpatient) hebben ze de regelgeving aangepast. Je kan nu maar een verblijfsperiode bekomen voor de duur van je ziekteverzekering met een maximum van een jaar en te tellen vanaf de eerste binnenkomst. Kom je tijdens de geldigheidsperiode nogmaals binnen, dan bekom je nu geen jaar meer maar de resterende periode te tellen van de eerste binnenkomst. Normaal zal je in uw geval dan maar opnieuw een binnenkomst bekomen tot 10 december 21 en niet tot eind oktober 22 zoals vroeger.

Dat volgens de nieuwe regelgeving. Dit staat beschreven in Order of the Royal Thai Police no. 548 /2562 Subject: Amendment for Criteria and Conditions for Consideration of an Alien’s Application for a Temporary Stay in the Kingdom

Het document is onderverdeeld in verschillende onderwerpen en ik haal de relevante teksten eruit want het ganse document publiceren is misschien niet mogelijk. Ik zend wel het ganse document mee in bijlage en dan kan je zelf het ganse document lezen. De redactie kan dan kijken wat mogelijk is wat betreft publicatie van het document.

……

Subject: Permission for an alien who has been granted Non-Immigrant Visa Class O-A (not exceeding I year) to temporarily stay in the Kingdom

…..effective from October 31, 2019 onwards.

……

1 .An alien, who has been granted Non-Immigrant Visa Class O-A for single entry or multiple entry and enters the Kingdom for the first time, will be permitted to stay in the Kingdom for a coverage period of health insurance for not exceeding 1 year. An immigration officer shall check any remarks on a visa issued by an overseas Royal Thai Embassy for consideration and approval.

2.An alien, who has been granted Non-Immigrant Visa Class O-A for multiple entry and enters the Kingdom from the second time onwards, will be permitted to stay in the Kingdom for the remaining coverage period of health insurance for not exceeding 1 year.

3.An alien, who has been granted Non-Immigrant Visa Class O-A for multiple entry but the coverage period of health insurance has already expired, even if the visa is still valid, will not be permitted to enter the Kingdom. However, the said alien can buy a health insurance in Thailand in order to be permitted to enter the Kingdom for a coverage period of health insurance for not exceeding 1 year.

……

In hoeverre ze dit strikt toepassen bij binnenkomst weet ik niet natuurlijk. Misschien dat sommige zonder vragen je die tweede keer ook een jaar geven, maar je kan daar ook iemand tegenkomen die wel perfect weet hoe het werkt en dat krijg je maar de resterende periode.

3. Je zou in Nederland een nieuw Non-immigrant O-A kunnen aanvragen voor die volgende periode, maar of ze dat zullen toestaan met nog een geldig Non-immigrant O-A in je paspoort is weer een andere vraag. Moeten ze eerst het andere vernietigen. Moet je eens naar informeren.

Een oplossing is misschien met je huidige dan nog geldige Non-immigrant O-A een nieuw verzekeringsperiode bewijzen die dan de volledig nieuwe periode dekt.

Dit kan je bewijzen door een nieuw Foreign Insurance Certificate in te vullen. longstay.tgia.org/document/overseas_insurance_certificate.pdf

Op die manier is het misschien mogelijk om opnieuw een jaar te bekomen bij binnenkomst, want eigenlijk voldoe je dan aan de verzekeringsvoorwaarden. Maar of dat mogelijk is kan ik je niet bevestigen. Ik denk hier maar gewoon mee.

Succes en laat eens horen hoe het een en ander verlopen is en voor welke oplossing je gekozen hebt.


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 6 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website