Vraagsteller: Alwin

Mijn vriendin en ik hebben een Tourist TR visum van 60 dagen met 26 januari als laatste dag. We waren eerst van plan om ons visa te verlengen met de bekende 30 dagen, zodat we netjes uitkomen tot aan onze terugvlucht op 20 februari.

Nu willen we met 2 weekjes de reis verlengen en onze ticket omboeken. De 30 dagen zijn dan te kort, dus we zitten er aan te denken die 30 dagen verlenging voor 1900 baht te besparen en op en neer te vliegen naar Laos. Dan pakken we in één die 45 dagen exemption en dat zou onze nieuwe reisplannen in één keer dekken. Er zijn alleen nog een paar dingen niet helemaal helder en informatie die ik niet heb kunnen vinden. Kunnen jullie mij helpen?

Kan ik zo wie zo naar Laos en terug vliegen? Aan gezien er ook multiple entry visa zijn en wij hebben gewoon de standaard Tourist TR van 60 dagen. Kan ik gewoon open en neer vliegen op de zelfde dag? Heb ik dan een visa on arrival nodig in Laos? En normaliter als ik in Laos wil verblijven heb ik een adres nodig van bijvoorbeeld een hotel. Is dat niet nodig omdat ik meteen terug ga? Of gaan ze daar toch op hameren?

Visa on arrival kan ik met THB betalen dus dat komt goed en ik zorg dat ik paspoort kopietjes heb. En natuurlijk onze vlucht terug naar Nederland om als we weer in Thailand te laten zien dat we ook weer vertrekken.

Zijn er nog andere dingen die belangrijk zijn als je een visa run maakt via Laos per vliegtuig? Ik wil niet voor onaangename verrassingen komen te staan.
Ons idee is om de 23ste de run te maken, zodat als er iets niet werkt we altijd nog onze visa tot de 26ste hebben open staan en om dan toch maar de verlenging van 30 dagen aan te vragen. Maar volgens mij gaat het wel lukken. Zeker met wat extra informatie en geruststelling van jullie.

Alvast van harte bedankt voor het meedenken.


Reactie RonnyLatYa

1. Er is mij geen enkele reden bekend waarom je niet op dezelfde dag zou kunnen heen en terug vliegen naar Laos.

2. Je hoeft geen Multiple entry visum te hebben om terug te keren. Je kan terug binnen komen op basis van een Visa Exemption en tot 31 maart zal je dan een verblijfsperiode van 45 dagen bekomen. Je zou die periode ook nog eens met 30 dagen kunnen verlengen bij immigratie.

3. En Visa On Arrival is beschikbaar bij aankomst in de luchthaven in Laos. Kost tegenwoordig 1700 Baht of 40 Dollar heb ik recent uit een reactie op TB vernomen.

4. Normaal maken ze geen probleem van dat hoteladres, maar waarom eigenlijk niet gelijk even Laos bezoeken voor enkele dagen. Je bent er toch.

5. Alternatieven zijn de borderrun maken over land. Met trein of auto, of zelfs vliegen naar bijvoorbeeld Udon en van daar is het niet ver meer naar Nong Khai. Een 50-tal km. Ook hier zou je de “borderrun’ kunnen combineren en er een toeristische uitstap van maken.

Ik zou me niet teveel zorgen maken. Komt wel goed.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website