Vraagsteller: Enough

Ik heb Thailand in januari moeten verlaten om medische redenen, toen ik weer terug wilde reizen, half juni, kwam ik het land niet meer in. Nu wil ik een STV aanvragen, maar heb daarover een aantal vragen.

 1. Kan ik dit visum aanvragen door alles te uploaden of moet ik toch eerst een fysieke afspraak maken in de ambassade?
 2. Heb een bericht gelezen op dit blog door een ervaringsdeskundige waarin hij zegt, heb een ASQ hotel geboekt en eerst vijfduizend aanbetaald en de rest bij aankomst. Maar op de website van de ambassade staat dat je de rekening moet uploaden die volledig betaald is. Zou het prettig vinden, na aanbetaling, bij aankomst de rest te betalen, om risico’s, zoals bijvoorbeeld dat Nederland of Thailand geen vliegbewegingen meer toelaat zoveel mogelijk uitsluiten.
 3. Kan een ervaringsdeskundige, mij een Thaise verzekering aanraden? Ik ben en blijf verzekerd in Nederland (Menzis), dus liefst zo goedkoop mogelijk, maar wel eentje dit geaccepteerd wordt. Hetzelfde voor de 100.000 dollar covid-19 verzekering.
 4. De Verklaring Omtrent Gedrag is helaas niet in het Engels, er is wel een bijsluiter toegevoegd in het Engels, is dit voldoende voor de Thaise ambassade?

Wil alvast de mensen bedanken, die de moeite nemen mijn vragen te beantwoorden.


Reactie RonnyLatYa

Gewoon de link volgen en dat zal zichzelf dan wel verklaren denk ik. Als er daar gevraagd wordt om documenten te uploaden dan doen en anders op het tijdstip van de afspraak met je documenten naar de ambassade gaan.

“To apply for a visa at Royal Thai Embassy, The Hague, please prepare all required documents and make an appointment here <click> (prior appointment required) hague.thaiembassy.org/th/content/118896-measures-to-control-the-spread-of-covid-19

De andere vragen laat ik over aan diegene die recent er mee te maken hadden.

Rating: 4.50/5. From 2 votes.
Please wait...

19 reacties op “Thailand Visa vraag Nr 008/21: Aanvraag Special Tourist Visa (STV)”

 1. jo zegt op

  Heel eenvoudig uw visum aanvragen 60 dagen en mogelijk ter plaatse te verlengen tot 90 dagen
  Na bekomen visum uw CoE aanvragen, men spreekt van 3 dagen maar hou rekening met 14 dagen om het te bekomen
  Hotel boeken, 135 hotels in bangkok en sommige eisen onmiddellijke betaling, sommige voorschot betalen en nadien afrekenen, sommige zijn akkoord de datum nadien nog aan te passen, verschil van hotel tot hotel, kostprijs voor 15 nachten is 700 euro tot 4000 euro
  axa geen probleem voor attest verzekering covid 19, euro assistance ook voor 120 euro
  vlucht moet ge toch ook boeken, hier zijn ook mogelijkheden die verschillend zijn van maatschappij, kostprijs ongeveer 500 euro

  • RonnyLatYa zegt op

   Het gaat over een STV, niet over een SETV. Zijn niet dezelfde visums of visumvoorwaarden.

 2. ton zegt op

  Je hoeft helemaal niet naar de ambassade toe. Je kunt alles regelen via de website waar je het COE aanvraagt. Als iets wat je daar upload niet in orde is wordt je dat verteld en kun je het aanvullen of corrigeren. Wat de betaling betreft: dat moet je regelen met het Hotel. Dat is niet voor alle ASQ hotels hetzelfde. Maar in mijn geval had ik met het Hotel afgesproken dat het bedrag pas na aankomst van mijn creditkaard zou worden afgeschreven. Wel heeft het Hotel een reservering gemaakt op mijn creditkaard aan de hand waarvan ze de boeking hebben vevestigd. Deze (onbetaalde) bevestiging is als bewijs van Hotelboeking ge-upload in het COE circuit en is zonder meer geaccepteerd.
  Is je Menzis verzekering niet voor Thailand geldig? (Ik weet niets van de zorgwet, mischien een stomme vraag) Verder is het niet nodig om een Thaise verzekering te hebben. Elke verzekering die tijdens je verblijf in Thailand geldig is, is voldoende mits het aan de gestelde dekkingsvoorwaarden voldoet. Zo heb ik bv een doorlopende Internationale verzekering uit Europa (die ook in Thailand dekking geeft) en dat werd zonder vragen geaccepteerd. Op het verzekeringsbewijs stond geen COVID-dekking genoemd, maar daarvoor werd een copie van een email van de verzekeraar waarin stond dat voor COVID gedekt was, zonder vragen geaccepteerd.

  • RonnyLatYa zegt op

   Hij moet nog een visum hebben en ik vraag me dan af waarom er staat dat je een afspraak moet maken met dag en uur als je dan toch niet naar de ambassade moet? Hoe komt het visum dan in het paspoort?
   Het gaat niet over een CoE aanvragen.

  • Enoch zegt op

   Is geen stomme vraag. Met Menzis ben ik wel verzekerd in Thailand, maar de Thais willen 400.000 voor in het ziekenhuis en 40.000 voor dagbehandeling op papier hebben en dat weigert mijn verzekering.

 3. Jean Culinair zegt op

  mijn oorspronkelijke plan was ook met een STV maar sinds vorige week is de visa exemption weer mogelijk.
  Met als grote voordeel minder rompslomp en tijdswinst.
  ik had binnen 12 uur mijn eerste fase CoE geaccordeerd.
  mijn ONVZ dekkingsbevestiging werd goedgekeurd.
  de verblijfsduur is 45 dagen geworden (waarvan 15 Quarantaine), dat is voor mij precies voldoende

  succes, Jan

  • RonnyLatYa zegt op

   Hij gaat niet voor 45 dagen.
   Met het STV kan hij 3 x 90 dagen blijven

  • Ger-Korat zegt op

   Begrijp je reactie (en die van Ton) niet wat betreft de vermelding van 100.000 USD minimale dekking Covid-19. Dit moet, ja echt dit eist de Thaise overheid, verplicht op een verzekeringsverklaring staan. En dan maar peentjes zweten bij aankomst in Thailand en misschien de kans dat je direkt het vliegtuig terug in mag omdat je niet aan deze eis voldoet. Nou kan de ambassade de COE wel goedkeuren maar als je nu bij het inchecken dit moet laten zien en het personeel weigert je te laten boarden want je voldoet immers niet aan de voorwaarden van de Thaise overheid, of anders idem bij aankomst in Bangkok waar elk dokument minutieus wordt nagekeken zoals in meerdere reacties bleek. Lekker gokken in plaats van de zekerheid van een extra polis af te sluiten, nou voor mij gaat zekerheid voor

   • Enoch zegt op

    Ik ben geen liefhebber van gokken, verwacht drie hobbels, bij de ambassade, het inchecken en de laatste als ik geland ben, wil inderdaad niet al die keren in spanning zitten.

 4. PEER zegt op

  Beste enough,
  Wat ik heb gedaan, vond ík ideaal. Want ik had nog nooit iets te maken gehad met de ambassade!
  Ik heb VisumService in ‘s-Gravenhage gebeld voor info.
  Ze hebben verteld wat ik nodig had en me de nodige formulieren én noodzakelijke aanvullingen gegeven.
  Ik heb hun mijn paspoort bezorgd en zíj́ hebben álles voor mij geregeld.
  Ik was van ‘n hoop rompslomp af.
  Voordat ik m’n visum had heb ik bij OOM ‘n tijdelijke reisverz afgesloten, met de nodige vermeldingen betr Covid-19 en de im- én outpatient bedragen vermeld. Zodoende had ik ook snel m’n COE.
  3 dgn voor m’n ‘geplande’ vlucht Covid-19test gedaan, en via Medimar m’n Fit to Travel verklaring gekregen.
  Vervolgens ASQ-hotel en vlucht geboekt en hup: het vliegtuig in.
  Dat alles heeft 5 weken geduurd, maar daar zaten óók de feestdagen in.
  Ik zit nu in ‘n ASQhotel in BKK, nog 7 dgn.
  welcome to Thailand

 5. Ken.vuller zegt op

  Met een stamp on arrivel hoef je niet naar de ambassade.
  De meeste hotels willen volledige betaling maar hebben wel een mogelijkheid om datum te verzetten i.v.m. calamiteiten.
  Verzekering goedkoop via AA insurance
  Verklaring gedrag heb je niet nodig bij stamp on arrivel.

  • RonnyLatYa zegt op

   En wat als hij 6 of 7 maanden wil blijven? Er is een reden waarom hij dat STV vraagt.
   Het is trouwens Visa exemption en niet stamp on arrival….

   • Enoch zegt op

    Wil langer dan drie maanden blijven.

 6. Eric zegt op

  Een van de grootste hobbels m.b.t. het STV (“Special Tourist Visa” vind ik deze voorwaarde:

  “Proof of payment (paid in full) for the accommodation in Thailand for the whole period of intended stay (within the initially permitted 90-day stay) OR proof of ownership of a condominium in Thailand”.

  Je moet dus bewijs leveren dat je een accomodatie/meerdere accomodaties hebt geboekt (volledig betaald) voor de gehele periode waarin je van plan hebt in Thailand te blijven.

  Hoe doen anderen dit?

  • RonnyLatYa zegt op

   Binnen de eerste 90 dagen dan.
   Persoonlijk vind ik dat ook wel wat overdreven maar tja…

   Dat STV is eigenlijk een visum dat opgemaakt werd speciaal voor verblijven in Thailand tijdens het coronatijdperk. Daarom waarschijnlijk dat je ook die volledige eerste periode zal moeten bewijzen. Er waren toen, bij het in voege stellen van dit visum, o.a. reisbeperkingen. Misschien daarom. Ik vermoed dan ook dat bij de twee verlengingen van 90 dagen je dat telkens ook opnieuw gaat moeten bewijzen.

   Denk er aan dat dit een tijdelijk visum is wat normaal in september 21 zal verdwijnen en je er ook maar in Thailand zal mee mogen verblijven tot eind september 21.
   Vraag je het m.a.w. in pakweg april aan zal je nooit aan je 2 verlengingen van 90 dagen komen.
   “The maximum stay in total, therefore, shall NOT exceed 270 days including the quarantine period and shall NOT exceed 30 September 2021 which is the current end date of the STV scheme.”

   Of ze moeten beslissen dat het STV ook nadien als visum blijft bestaan. Voor een bepaalde periode of definitief. Dat zal de toekomst uitwijzen.

  • Enoch zegt op

   Ik huur een huis, daar woon ik samen met mijn vriendin al ruim anderhalf jaar, heb voor de komende maanden, tot 1 juni, een huurcontract in het Engels. Hoop dat ze daar genoegen mee nemen.

 7. adje zegt op

  Moet je voor STV verklaring overleggen van goed gedrag? Is dat zo? En geldt dat ook voor aanvraag van andere visa zoals Visum O of visum O Multy entry. Of visum OA?

  • RonnyLatYa zegt op

   Maar kijk toch gewoon op de voorwaarden die op de website van de ambassade staan.
   Daar kan je toch alles lezen. Ook wat die andere visums betreft
   https://hague.thaiembassy.org/

   Voor een STV staat er :
   “A Certificate of Good Conduct (Certificate of Conduct) issued by the competent authority of the country of his or her nationality or residence stating that the applicant has no criminal record (the certificate shall be valid for not more than three months and must be legalised by MinBuZa)”
   https://hague.thaiembassy.org/th/publicservice/special-tourist-visa-stv

 8. Enoch zegt op

  Ik wil iedereen die gereageerd heeft hartelijk bedanken en zal als ik aan de voorwaarden voldaan heb, wat betreft de ambassade en ook de volgende twee drempels, melden hoe het mij is vergaan.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website