Thailand Visa vraag Nr 003/23: Emigreren naar Thailand, welk visum?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: ,
4 januari 2023

Vraagsteller: Rocky

De vraag die ik nu stel zal al honderden keren gesteld zijn, daarom ook verwarrend voor mij. Ik heb van 2009 t/m 2015 in zowel Noord Thailand als Zuid (ptty) gewoond, een paar keer terug gekeerd voor paar maand tot jaar naar NL. Nu anno 2023 wil ik graag weer terug, maar nu om te immigreren. Ik ben niet vermogend, geen eigen huis, geen spaargelden, heb een WAO van bruto 1600 €, ben 64 jaar en heb geen relatie, wel een lassiehond van 8 jaar die meegaat.

Ik heb veel Gegoogled maar kom er niet uit. Wie kan mij precies vertellen, stapsgewijs, hoe ik aan een verblijfsvisum/papieren kan komen. Wat ik nodig heb en graag legaal, niet het risico dat ik straks het land uitgezet wordt, het gevang in ga of als fraudeur wordt aangemerkt. Want ik geef wel alles hier op. En wil dan komen met een enkele reis, en wonen in Ptty of omgeving. Dus zal ook een kleine woning met omheinde tuin willen huren voor long term, waar uiteraard een hond is toegestaan en liefst niet te ver van wandelgebied.

Ik hoor graag van u, met dank en vertrouwen,.


Reactie RonnyLatYa

Ik vrees dat er niet veel stapsgewijs uit te leggen is met de info die je geeft. Twee mogelijkheden denk ik.

1. Om een jaarlijkse verblijfsperiode te bekomen als Retired dien je aan de financiële eisen van de immigratie in Thailand te voldoen.

– Minstens 800 000 Baht op een bankrekening

of

– Inkomen van minsten 65 000 Baht

of

– Combinatie van een bankbedrag (let op want meestal zal minimum 400 000 Baht geëist worden) en een inkomen dat op jaarbasis samen minstens 800 000 Baht moet zijn.

Als je niet de mogelijkheid hebt om dit jaarlijks te bewijzen dan stopt het al. Zorg dus eerst voor die zekerheid, want uit de info die je geeft blijkt dat momenteel niet.( niet vermogend, geen eigen huis, geen spaargelden, WAO van bruto 1600€)

2. In het andere geval kan je ook gewoon doen zoals je blijkbaar ook al deed van 2009 tot 2015 en in Thailand op dezelfde manier verblijven (hoe dat ook mag geweest zijn) en tot je wel de mogelijkheid hebt om aan de immigratie eisen te voldoen.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website