Vraagsteller: Luka

Ik heb een vraag over “Non-immigrant Visa “O” Visa for volunteering in Thailand”. Als je dit visum hebt moet je vrijwilligerswerk doen voor een school of voor een NGO. Deze organisatie moet dan elke 90 dagen een attest afleveren dat je vrijwilligerswerk doet.

Waar mijn vraag over gaat: hoeveel uur per week wordt je verondersteld ter beschikking te staan van de organisatie waar je vrijwilligerswerk voor doet? Ik kan dat nergens vinden. Is dat 8 uur per week? 40 uur per week? Op hoeveel dagen vakantie heb je recht per jaar?

Over het algemeen vragen deze organisaties een financiële bijdrage bij hun werking om vrijwilligerswerk te mogen doen. Je krijgt dan in ruil onderdak, eten en de ervaring die “priceless” is.


Reactie RonnyLatYa

1. Als je aan de eisen van een Non-immigrant O Volunteer voldoet zal je bij binnenkomst 90 dagen bekomen. Die 90 dagen kunnen dan verlengd worden met maximum 90 dagen per keer, of de periode dat men van je diensten nog gebruik wil maken. Het maximum totaal aan verlengingen is een jaar dacht ik en dan moet je opnieuw een visum aanvragen.

2. Normaal zorgt de organisatie voor de werkvergunning

3. De organisatie zal inderdaad dan bij elke verlenging de nodige bewijsstukken moeten afleveren, voor zover ze nog verder van je diensten willen gebruik maken natuurlijk. Sommige organisaties bieden ook enkel vrijwilligerswerk aan voor bijvoorbeeld een maand, 3 maand of voor een bepaalde periode. Bijvoorbeeld schoolperiode. Hangt ervan af wat voor vrijwilligerswerk je wil gaan doen.

4. Het aantal uren dat je moet presteren ligt volgens mij officieel niet vast, maar de organisatie zal wel eisen dat je een minimumaantal uren of dagen in de week presteert. Anders heeft dat voor hun ook niet zoveel zin natuurlijk. Normaal vind je dat wel op de website van de organisatie.

5. Je bent vrijwilliger en ik denk niet dat die “recht” op vakantie/verlofdagen hebben. Wel zijn er de officiële feestdagen of eventueel WE dagen. Eventueel als je die dag presteert krijg je dan op een andere dag vrij. Maar zoiets moet je met de organisatie bespreken natuurlijk.

6. Hierbij de eisen om je Non-immigrant O Volunteer te bekomen.

Thaise ambassade Brussel

บริการวีซ่า

Visa voor vrijwilligerswerk in Thailand

Nodige documenten:

 • 2 pasfotos in kleur (3,5 x 4,5 cm), niet ouder dan 6 maanden
 • 1 kopie van uw belgische of Luxemburgse identiteitskaart
 • Uw reispas die nog tenminste 6 maanden geldig is + 1 kopie
 • 1 aanvraagformulier goed ingevuld
 • 1 kopie van de reservatie van de vliegtuigtickets in -en uit Thailand
 • 1 kopie van een hotelreservatie OF een uitnodigingsbrief/mail van een persoon in Thailand met zijn volledig adres + 1 kopie van zijn identiteitskaart.
 • Origineel letter van de organisatie die u naar Thailand stuurt
 • Origineel uitnodigingsbrief van de organisatie in Thailand
 • kopie van de identiteitskaart van de persoon die de brief ondertekent
 • kopie van de registratie van het bestuur van de thaise organisatie met de naam van de personen die bevoegd zijn om te tekenen tenzij het bestuur een volmacht geeft aan de persoon die ondertekent
 • Kopie van de registratie van de organisatie in Thailand
 • 80 € contant te betalen

7. Lezers met vrijwilligerswerk ervaring in Thailand kunnen altijd hun ervaring delen.

Rating: 5.00/5. From 3 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website