Vraagsteller: Wim

Ik ben Thailand nu binnengekomen met een single entry toeristenvisum en zit in quarantaine. Nu kan ik in Thailand dit visum laten omzetten in een Non immigrant O visum. Ik ben 50 plus maar niet gepensioneerd en heb een bijstandsuitkering van maandelijks ongeveer € 1000 Euro.

Bij de aanvraag van de CoE in Nederland wordt gevraagd naar pensioenbewijzen die ik niet kan tonen omdat ik nog niet met pensioen ben maar wel een saldo van meer dan 800.000 THB op mijn Bangkok Bank rekening staan.

Zou ik met het uploaden van mijn 3 laatste uitkeringsspecificaties en ook mijn laatste 3 dagafschriften van mijn stortingen, uitkering € 1000 en met mijn dagafschrift met saldo meer dan 800.000 THB Bangkok bank de CoE kunnen verkrijgen?

Zo ja dan kan ik hier mijn Non immigrant O bekomen en de eerste 15 maanden niet telkens weer een single entry hoeven aan te vragen bij de Thaise ambassade in Den Haag.

Ik zie uw reacties graag tegemoet.


Reactie RonnyLatYa

Zoals ik je enkele dagen geleden al zei, kan je in normale omstandigheden je Tourist status zonder veel problemen omzetten naar een Non-immigrant. In Thailand zal men geen bewijs vragen dat je al dan niet gepensioneerd bent. Minstens 50 jaar zijn volstaat en ook het bankbedrag van o.a. 800 000 Baht dat je al hebt volstaat als financieel bewijs, al kan men bij een omzetting wel een bewijs vragen dat dit geld uit het buitenland komt

Indien toegestaan zal je eerst een verblijfsperiode van 90 dagen bekomen. Die 90 dagen zal je moeten verlengen in Thailand met een jaar wil je daar verder nog wat mee doen. Zorg dus dat je dan nog in Thailand bent dan. En verlaat je Thailand dan zal je eerst een re-entry moeten nemen of anders verlies je die verblijfsperiode.

In normale omstandigheden is zo een omzetting geen probleem. Of dat nu ook zo is weet ik niet. Misschien stelt men voor de omzetting ook bijkomende eisen. Moet je maar eens navragen.

Voor je volgende binnenkomst zal je dan, zoals het nu is, ook weer eerst een CoE moeten aanvragen. Dat kan op basis van je re-entry als je die zou hebben, al zal je nu ook een bewijs van verzekering 40 000/400 000 Baht out/in patiënt moeten leveren, bovenop die 100 000 Dollar COVID-19 verzekering.

Of je om je CoE te bekomen dan ook bijkomende pensioenbewijzen moet leveren, ook als je terugkeert met een Re-entry, weet ik niet.

Lezers die recent teruggekeerd zijn met een re-entry (als Retired) en hiermee al ervaring hadden kunnen je dat misschien vertellen.

10 reacties op “Thailand Visa vraag Nr 001/21: Bewijzen van pensioen bij aanvragen CoE met Re-entry”

 1. Erik zegt op

  Wim, iemand met een bijstandsuitkering staat bijzonder in de belangstelling van Big Bro. Je herinnert je de zaak van die mevrouw die boodschappen kreeg van haar moeder.

  Ik neem aan dat je alles goed hebt besproken met de uitkerende instantie zoals de maximale vakantieduur.

  En verder, met 800.000 thb op de bank in Thailand zit je dan niet boven de vermogensgrens voor bijstand? Of is het mogelijk een uitkering zonder vermogenstoets?

  Voorzichtigheid is de moeder van de porseleinkast, Wim!

  • Ger-Korat zegt op

   Vermogensgrens is Euro 6295 voor dit jaar, je mag maximaal 28 dagen op vakantie in het buitenland en indien hij een bijstandsuitkering heeft krijgt hij ongetwijfeld ook huurtoeslag voor zijn sociale huurwoning want anders ben je inwonend en krijg je geen Euro 1000. Zijn bijstandsuitkering wordt opgebracht door het innen van belastingen etc. door werkenden en gepensioneerden. Nou gezien het laatste vraag ik mij af of iemand het goed vindt dat iemand met een bijstandsuitkering en huurtoeslag en misschien zorgtoeslag in Thailand verblijft en dan ook nog zijn sociale huurwoning illegaal onderverhuurt want waar leef je anders van dan de 1000 Euro bijstand.. Laat hem een baantje zoeken zoals lesgeven en gebruik het vermogen om ook van te leven en gaat het niet meer dan kun je terugkeren naar Nederland.

 2. Hermann zegt op

  Beste Wim,

  Recht op vakantie met een bijstandsuitkering is 4 weken per jaar. Vooraf de periode doorgeven en bij terugkomst melden dat je weer terug bent.
  Leuk plan maandelijks ongeveer €1000,– en in Thailand leven maar het zal als fraude worden gezien door de uitkerende instantie. Dat wil je niet over jezelf afroepen vermoed ik?
  Je voldoet daarnaast waarschijnlijk ook niet aan de inspanningsverplichting om zelf weer werk en inkomsten te verkrijgen. Zelf ben ik 58 jaar en werk hard om over 20 jaar te mogen stoppen. Net zoals jij nu al lekker in Thailand zitten op kosten van de belastingbetaler (o.a. ik dus) is leuk voor jou maar niet voor al die mensen die voor jou betalen.

 3. Hermann zegt op

  type fout over 20 jaar moet over 10 jaar zijn

 4. Ken.vuller zegt op

  Vreemde vraag hoor.
  Momenteel zit je in Thailand en je vraagt informatie om een COE Certificate Of Entry te verkrijgen.
  Je vraagt naar iets wat je al hebt?
  Iets klopt hier niet.

  • Wim zegt op

   Als ik hier mijn toeristenvisum laat omzetten naar Immigrant O visum was mijn vraag of ik dan voor de CoE in Nederland na mijn re-entry een bewijs van pensionering moet overleggen / cq uploaden omdat ik wel 50 plus ben maar niet met pensioen ben vandaar mijn vraag .

   • Huib zegt op

    Als je een non immigrant visa in Thailand aanvraag en je bent terug in Nederland en wil weer terug naar Thailand dan krijg je geen CoE omdat je bewijs van pensioen moet overleggen en die heb je niet. Je kan dan alleen weer een toeristen visum aanvragen.

    • Wim zegt op

     Dat is een duidelijk antwoord op mijn vraag en bedankt

   • winlouis zegt op

    Beste Wim, ik ben Belg en ik weet niet of het in Nederland is zoals in Belgie. Als ik mij niet vergis, is een non immigrant O Single Entry Visa, toch te verkrijgen met bewijs van voldoende inkomen, vanaf de leeftijd van 50 jr.? Als je nu eens contact opneemt met de Thaise Ambassade in Nederland en vraagt of een bewijs van inkomsten aanvaard wordt, in Uw geval dan in de plaats van Uw jaarlijkse pensioenfische, een bewijs van voldoende inkomsten via de bijstandsuitkeringen.? Ik veronderstel dat U daar ook een jaarlijkse inkomsten fische van krijgt. Wie niet waagt, niet wint.!!

    • Wim zegt op

     Beste Winlouis,

     Dat is zeker de moeite waard om na te vragen bij de athaise ambassade .
     Bedankt voor je tip en uitleg

     Mvrgr. wim


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website