Vraagsteller: Rolly

Doordat sommige banken je rekening annuleren, heb ik mijn pensioen rechtstreeks naar mijn Thaise rekening laten overschrijven (ook geen familie meer in België). Dit bedrag is meer dan het vereiste bedrag voor immigratie.

Een bewijs van Bangkok Bank van jaarlijks inkomen of maandelijkse stortingen wordt dat ook aanvaard door immigratie? Of moet ik steeds een via een affidavit het bewijs leveren of door 800.000 baht rekening. Weet iemand of dit mogelijk is ?

Dank voor de inlichtingen.


Reactie Lung Addie:

Beste Roland,

Waarom moeilijk maken als het gemakkelijk ook gaat?

Ik dien je er in eerste plaats attent op te maken dat de methode van ‘maandelijkse stortingen’ in het leven geroepen is doordat er verschillende ambassades geen affidavit meer afleveren. Er is voor DEZE mensen dus, om te kunnen voldoen aan de immigratie voorwaarden, deze methode in het leven geroepen.

Sommige immigratiekantoren aanvaarden deze methode ook van landen welke wel nog een affidavit afleveren (Belgie) of een ondersteuningsbrief (Nederland). Of jouw lokaal immigratiekantoor dit aanvaardt of niet, zal je in dat kantoor moeten vragen. Doch bij deze methode, indien jouw kantoor het aanvaardt, zal je enkel een ‘bankstatement’ van uw rekening van de Thaise bank moeten voorleggen. Hierop moet dan het maandelijks bedrag, de datum, en de herkomst duidelijk zijn. Het document zal dan onmiddellijk in het Thais of, eventueel op vraag, het Engels zijn. Dus geen vertaling meer nodig en de bank zal zelf dit document stempelen en ondertekenen. Bij gebruik neem je wel een origineel en copy van jouw pensioenfiche mee, voor in geval van…. Je geeft dit enkel indien er om gevraagd wordt.

Indien uw kantoor de overschrijving methode niet aanvaardt:

dan kan je, als Belg, bij de Belgische ambassade in Bangkok, een affidavit aanvragen. Je zal dan wel de nodige bewijzen: bv pensioenfiche, moeten afleveren. Normaal gezien moet, bij gebruik van het affidavit, GEEN bewijs van overschrijvingen, bij de immigratiedienst, afgeleverd worden. Doch om zeker te zijn: ga het ook lokaal vragen want TIT (This Is Thailand) en is overal het zelfde maar toch anders. Ook het affidavit moet NIET vertaald worden. Het is reeds in het Engels en reeds gestempeld en getekend door de ambassade.

800,000 Methode:

ook dit bewijs van de THAISE bank zelf, dus ook een ‘bank statement’ is voldoende en dient NIET vertaald of gelegaliseerd te worden. (zie vorige uitleg bank statement).

 – Heb je zelf een visumvraag voor Lung Addie? Gebruik het contactformulier! –

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website