Visum Thailand: Naar Thailand voor 6 maanden

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
25 januari 2016

Beste redactie,

Ik vind dit Thailandblog zeer interessant en informatief. Graag wil ik over het retirement-visa een vraag stellen waarvan ik het antwoord in het blog niet in alle details kan vinden. Het is kennelijk ook niet mogelijk te reageren binnen het blog.

Het non-imigration type O multiple entre visum van mij en mijn vrouw loopt af 17 oktober 2016.
Wij willen 1 oktober 2016 naar India vliegen en op 1 december 2016 naar Thailand gaan voor 6 maanden. Wij willen graag een retirement-visum hebben.

We zijn getrouwd en beiden ouder dan 65 jaar. Wij hebben een gezamenlijk inkomen van meer dan 3500 euro per maand. Het inkomen van mijn vrouw daarvan is 1000 euro.

We verlaten dus Nederland voordat het non-imigration type O visum verloopt. We komen Thailand binnen met een toeristen visum van een maand, of we moeten in India iets regelen met de Indiase Thailand ambassade.

Wat zijn de mogelijkheden en wat raadt je ons aan?

Groet,

Peter


Beste Peter,

Jullie traject is Nederland-India-Thailand-Nederland begrijp ik. India van 1 oktober tot 1 december 2016, en vanaf 1 december 2016 nog 6 maanden in Thailand. Op 17 oktober 2016 loopt de geldigheidsperiode van jullie Non-immigrant “O” Multiple entry visum af. In Thailand willen jullie dan een “Retirement visa” aanvragen.

Best kan je toch eens contact nemen met Ambassade/Consulaat in Nederland en jullie ituatie/reisschema uitleggen. Ik weet dat er op de website van het Consulaat van Amsterdam staat dat men een nieuw Non-immigrant “O” pas kan aanvragen wanneer het vorige verlopen is, maar ik zou het toch maar vragen. Probeer anders Antwerpen of Essen (Duitsland) eens. Leg ook daar je situatie/reisschema eens uit en misschien willen die je wel helpen. Die zijn daarin misschien minder strikt en zullen dan het oude visum vernietigen en vervolgens een nieuw opmaken.

Indien zo, zijn jullie natuurlijk van alle problemen verlost want dan hebben jullie een geldig Non-immigrant “O” visum. Daarmee kan je nadien een “Retirement visum” aanvragen in Thailand. In het andere geval zal het misschien minder eenvoudig worden.

Jullie kunnen op 1 december 2016 Thailand binnenkomen zonder visum en dan krijgen jullie bij aankomst een “Visa Exemption” van 30 dagen, dat je eventueel nog kan verlengen met 30 dagen. Of jullie die “Visa Exemption” vervolgens bij immigratie kunnen omzetten naar een Non-immigrant “O”, nodig om een jaarverlenging te bekomen, kan ik niet bevestigen. Zal van de immigratie afhangen hoe ze er tegenaan kijken.

Jullie kunnen ook na of tijdens die 30/60 dagen naar een naburig land gaan en daar een “Tourist Visa Single entry” of Non-immigrant “O” aanvragen.

Best is natuurlijk een Non-immigrant “O”. In Thailand krijg je bij binnenkomst dan 90 dagen, dat je vervolgens weer kan verlengen voor een jaar op basis van “Retirement”. Heb je een “Tourist visum Single Entry” kan je dat ook altijd omzetten naar een Non-immigrant “O” (2000 Baht) bij immigratie, maar probeer dit te vermijden want tijdrovend. Vraag steeds eerst en Non-immigrant “O”.

Nog een mogelijkheid is om een Non-immigrant “O” of een “Tourist Visa Single entry” aan te vragen in India, maar of dat eenvoudig gaat weet ik niet. Ik heb er weinig info over buiten deze website.
newdelhi.thaiembassy.org/en/apply-for-visa-to-thailand-en/
www.vfs-thailand.co.in/

Jullie willen vervolgens ook een “Retirement visum” aanvragen. Het “Retirement visum” waar dikwijls wordt naar gerefereerd, is eigenlijk geen visum maar een jaarverlenging van een verblijfsperiode bekomen met een Non-immigrant “O” visum. Zulk een jaarverlenging kan je alleen bekomen bij een lokaal immigratiekantoor.

Waar ik toch even nog de aandacht wil op vestigen zijn de financiële voorwaarden. Mogelijk zullen jullie je inkomsten niet samen mogen voegen. Elk van jullie zal waarschijnlijk aan de financiële voorwaarden moeten voldoen en die zijn:

1. Een inkomen van 65000 Baht per maand
2. 800 000 Baht op een Thaise bankrekening gedurende 2 maand bij de eerste aanvraag en drie maand bij vervolg aanvragen. Rekening mag enkel op naam van de aanvrager staan. Geen gezamenlijke rekening.
3. Een combinatie van maandinkomen en bankrekening voor een totaal van 800 000 Baht op jaarbasis.

Ik weet niet in welk immigratiekantoor jullie de aanvraag gaan indienen, maar informeer tijdig bij dat immigratiekantoor of jullie de inkomsten mogen combineren of dat het elk afzonderlijk is. Sommige laten het toch toe, andere houden elke aanvraag strikt gescheiden. Daarom, neem tijdig de nodige informatie hierover.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatPhrao

Disclaimer: Het advies is gebaseerd op bestaande regelgeving. De redactie aanvaardt geen verantwoordelijkheid wanneer hiervan in de praktijk wordt afgeweken.


» Laat een reactie achter


Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website