Beste redactie,

Ik heb een retirement extension tot 23 november 2016. Op 10 juni vertrek ik uit Nederland en kom op 11 juni in Bangkok aan. Moet ik na 90 dagen weer melden bij de emigratiedienst dus ik neem aan voor of op 8 september?

En wordt het weer met 90 dagen verlengd of moet ik voor 23 november weer melden bij de emigratiedienst om een verlenging (extension) van 1 jaar weer te krijgen?

Vriendelijke groet,

Thomas


Beste Thomas,

Je moet hier twee zaken scheiden.

1. Je hebt een “Retirement extention” (jaarverlening) die loopt, zoals je schrijft, tot 23 november. Ik hoop dat toen je Thailand verliet, je eerst een “Re-entry” hebt aangeschaft. Wanneer dit zo is dan zal je bij terugkeer in Bangkok op 11 juni en dit door die “Re-entry”, een verblijfsperiode bekomen(behouden) die loopt tot 23 november d.w.z. tot de einddatum van je “Retirement Extention”. In de periode van 30 dagen (sommige aanvaarden het al vanaf 45 dagen) voorafgaand aan de einddatum van 23 november, kan je dan een nieuwe aanvraag indienen in je immigratiekantoor voor een nieuwe jaarverlenging.

Heb je nu die “Re-entry” niet aangeschaft voor je Thailand verliet, dan is je jaarverlenging vervallen. Kan je niet meer terug bekomen. Je zal dan bij binnenkomst enkel 30 dagen “Visa Exemption” bekomen, of je moet je eerst een nieuw visum aanschaffen in Nederland. Je zal dan het aantal dagen bekomen dat in overeenstemming is met dat visum.

2. Je 90 dagen melding. Staat los van je “Retirement extentention”. De 90 dagen melding moet gebeuren bij 90 dagen ononderbroken verblijf in Thailand, en vervolgens de daaropvolgende perioden van 90 dagen ononderbroken verblijf.
Wanneer je Thailand verlaat is het geen ononderbroken verblijf meer en vervalt de 90 dagen telling. Je begint dan opnieuw van dag 1 te tellen op het moment van binnenkomst in Thailand.
In uw geval begin je dan opnieuw van dag 1 te tellen op 11 juni. 90 dagen later, op 8 september dan (ik heb het niet precies nageteld) zijn de eerste 90 dagen van ononderbroken verblijf verstreken, en dien je een melding uit te voeren. Dat kan al 15 dagen voor tot 7 dagen na die 90 ste dag. zie ook blz 45 van het Dossier Visum: www.thailandblog.nl/wp-content/uploads/TB-Dossier-Visum-2016

Vriendelijke groeten,

RonnyLatPhrao

Disclaimer: Het advies is gebaseerd op bestaande regelgeving. De redactie aanvaardt geen verantwoordelijkheid wanneer hiervan in de praktijk wordt afgeweken.

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website