Beste redactie,

Het visumdossier bevat zeer waardevolle informatie en schept duidelijkheid op vrijwel al mijn vragen. Het blijft echter een complexe materie, daarom wil ik toch verificatie of mijn beoogde schema optimaal is.

Mijn vrouw en ik zijn boven de 60 en willen op 16 oktober voor 7 maanden naar Thailand, daarna 4 maanden terug naar Nederland en dan wederom voor 7 of 8 maanden naar Thailand. Uit het dossier maak ik op dat het Non-Immigrant O Single entry voor ons het meest geschikt is.

Na 90 dagen moet de verblijfsduur verlengd worden, op 13 januari dus, Vraag Kan dat op het immigrant office in Hua Hin, waar we een huisje willen huren. Daar zullen we ons dan ook moeten melden voor bekend maken verblijfplaats neem ik aan. Na ca 50 dagen willen we ook 20 dagen naar Cambodja, volgens het dossier is het dan verstandig om een re-entry aan te vragen. Kan dat ook in Hua Hin?

Na terugkomst in Thailand gaat er dan een nieuwe periode van 90 dagen in? Op 20 mei vertrekken we weer naar Nederland, dus dat zou binnen die periode vallen.

Graag bevestiging of ik dit juist zie, alvast mijn hartelijke dank.

Peter


Beste Peter,

Jullie willen 7 maanden naar Thailand en nadien nog eens voor 7 of 8 maanden. Als 60+ komen jullie in aanmerking voor een Non-immigrant “O”, dat zou alvast geen probleem mogen opleveren.

Is trouwens je vrouw Thaise of Nederlandse ? Dat is wel belangrijk voor je latere jaarverlenging.

Je wil blijkbaar een Non-immigrant “O” Single entry (60 Euro). Hiermee bekom je bij binnenkomst 90 dagen verblijf. Eenmalig. Een Single entry is wat het zegt. Je kan met dit visum maar 1 keer Thailand binnenkomen.

Op 16 oktober kom je Thailand binnen. Je zal dan een verblijf bekomen tot 13 januari (Ik heb het zelf niet nagerekend en ga op jouw info verder maar dat zal wel juist zijn). Na 50 dagen, ergens 5 december, wil je voor 20 dagen naar Cambodja. Dat kan, maar dan moet je inderdaad eerst een “Re-entry” aanvragen want anders verlies je de verblijfsperiode bij het verlaten van Thailand. Een Single “Re-entry” kost 1000 Baht.

Nadat je terugkomt van Cambodja zal je, dankzij die “Re-entry” opnieuw je eerste einddatum van 13 januari bekomen. Je mag dus blijven tot 13 januari zoals bij je eerste binnenkomst. Let op -Je zal dus GEEN nieuwe 90 dagen bekomen als je van Cambodja komt.

Je bent al eens eerder binnen gekomen met dat Non-immigrant “O” Single entry op 16 oktober en “Single” wil zeggen enkel. Dat kan dus niet meer. Dat visum is gebruikt. Normaal zal men er ook een stempel “Used” op plaatsen bij binnenkomst op 16 oktober.

Maar je kan nog wel een jaarverlenging aanvragen en dit moet je dan doen VOOR 13 januari. Tijd genoeg, want er resten je nog 20-tal dagen als je terugkomt van Cambodja.

Wat je daarvoor nodig hebt staat in het dossier visum. Let vooral dat je voldoet aan de financiële voorwaarden en dat het geld er tijdig opstaat voor je de aanvraag gaat indienen. Minstens dus 2 maand voor je de aanvraag gaat indienen. Als je tenminste een bankbedrag gebruikt.

Als je dan je jaarverlenging hebt, mag je een jaar ononderbroken in Thailand verblijven. Enkel je adres niet vergeten te melden elke 90 dagen van ononderbroken verblijf.

Ga je terug in mei, of verlaat je Thailand daarvoor, moet je opnieuw een “Re-enrty” aanvragen of je verliest je jaarverlenging.

Je kan natuurlijk ook kiezen voor een Non-immigrant “O” Multiple entry. Is een jaar geldig en bij elke binnenkomst tijdens dat jaar zal je telkens een verblijf van 90 dagen bekomen. Je hoeft je dan geen zorgen te maken over “Re-entry”, want het visum heeft een Multiple entry. Nadeel, het visum kost 150 Euro en je MOET minstens elke 90 dagen Thailand verplicht verlaten. Voordeel, je hoeft in Thailand geen inkomen of bankbedrag te tonen.

Een Non-immigrant “O” Multiple entry kan je trouwens ook nog altijd verlengen met een jaar, en dit na elke 90 dagen verblijf indien je dat zou wensen.

Alles kan je aanvragen en melden in het immigratiekantoor van Hua Hin.

Als er iets niet duidelijk is of je wil bijkomende info (let vooral op het financiële als je een jaarverlenging gaat vragen) laat je het mij maar weten.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatPhrao

Disclaimer: Het advies is gebaseerd op bestaande regelgeving. De redactie aanvaardt geen verantwoordelijkheid wanneer hiervan in de praktijk wordt afgeweken.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website