Vraag: Naar Nederland met MVV sticker in paspoort

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: ,
20 juni 2016

Beste redactie,

Mijn Thaise vrouw gaat over twee weken naar Nederland. Zij heeft haar MVV stempel in haar paspoort en kan dus zonder problemen Nederland inreizen.

Mijn vraag is, bij aankomst welke loket/poort moet zij zich melden? bij de Vreemdelingendienst? Is dit een langdurig proces?

Alvast bedank.

Groet,

Paul


Beste Paul,

Eigenlijk staat alles wat je moet weten in de positiefbrief (waarin de IND aangeeft geen bezwaar te hebben voor afgifte van de MVV) en in het Immigratie Thaise Partner dossier hier op het blog: www.thailandblog.nl/wp-content/uploads/Immigratie-Thaise-partner-naar-Nederland1.pdf

Met de MVV reist je partner naar Nederland, eventueel via een buurland als je bijvoorbeeld vlak bij de grens woont. Na aankomst meld jouw partner zich zo snel mogelijk, maximaal binnen 5 dagen, bij de gemeente om opgenomen te worden in het BRP. Tip: probeer nu alvast de afspraak te regelen met de gemeente.

Vervolgens regel je in de dagen daarna de TBC test en de zorgverzekering (met de BSN die je partner van de gemeente krijgt).

Een week of twee na afgifte van de MVV ligt er bij de IND het VVR verblijfsvergunningspasje klaar. Verblijfsrecht is er uiteraard al vanaf het moment van aankomst in Nederland.

Verder hoef je je nergens te melden. Mogelijk ben je abuis met de meldplicht die toeristen (kort verblijf) hadden bij de Vreemdelingenpolitie. Maar dat is al enkele jaren afgeschaft en was niet van toepassing op immigranten.

Groet,

Rob V.

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website