Beste redactie,

Laatst een koude douche op de Thaise ambassade in Brussel. Had alles netjes in orde. Alles zéér goed nagekeken. Alle benodigde papieren ivm aanvraag Retirement Visa OA. Twee weken geleden nog gebeld om meer info, verleden week nog gemaild om meer info. Vandaag het verdict….sorry we kunnen het visum niet geven omdat u op het moment van aanvraag nog NIET op pensioen bent.

Klopt zeg ik, maar op 2 april (als ik naar Thailand vlieg) ben ik wel op pensioen. Telt niet! MOET eerst op pensioen zijn alvorens een aanvraag voor het Retirement visum kan aangevraagd worden.

Heb wel een enkel vliegticket voor 2 april. Wat kan ik doen om alsnog op die datum (met zelfde ticket)
naar Thailand te gaan? Zelfs een Non immigrant O kon ik niet aanvragen omdat ik niet met een Thaise gehuwd ben. Een toerist visum ging ook niet omdat ik slecht kopies van de afgelopen 3 maand bij had.

Begrijpen wie begrijpen kan! Voor een visum van 1 jaar zijn kopies van de bankverichtingen van de afgelopen 3 maand vereist. Voor een toeristen visum van 6 maand, moet je afschriften van 6 maand binnenbrengen.

Ben serieus aangeslagen nu en weet het even niet meer. Graag enige suggesties??

Mvg,

Walter


Beste Walter,

Aan Brussel is geen eind te knopen. Ze doen daar inderdaad moeilijk over o.a. de pensioenleeftijd.
Normaal moet dit gewoon 50 zijn, maar er zijn daar mensen die beslist hebben dat u moet bewijzen dat u effectief op pensioen moet zijn.

Er zijn nog wel mogelijkheden.

Consulaat Antwerpen. (Non-immigrant O-A kan daar niet – dat visum kan alleen in de Ambassade van Brussel). U kan daar een non-immigrant “O” (Single of Multiple) aanvragen op basis van “Retirement”. U hoeft daarom niet met een Thaise getrouwd te zijn. Afschrift van het inkomen van de laatste drie maanden is normaal voldoende of het moest veranderd zijn. U kan altijd eerst telefonisch contact nemen met het Consulaat en daar de nodige info bekomen. Telefoon – Royal Honorary Consulate Antwerp – Tel – 0495/22 99 00 http://www.thaiconsulate.be/

Lukt dit niet kan u nog altijd naar Essen in Duitsland. Is niet zo ver over de grens. Doen ze blijkbaar ook niet moeilijk en krijgt u daar nog dezelfde dag. http://www.thai-konsulat-nrw.de/
http://www.thaiembassy.com/thai-embassy/thai-embassy-and-consulates-in-essen-germany.php

Laat maar eens horen hoe het verlopen is. Indien dat niet lukt zijn er nog wel mogelijkheden.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatPhrao

Disclaimer: Het advies is gebaseerd op bestaande regelgeving. De redactie aanvaardt geen verantwoordelijkheid wanneer hiervan in de praktijk wordt afgeweken.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website