Beste redactie,

Als trouwe lezer van het Thailandblog heb ik al verschillende keren het antwoord op mijn vragen gevonden. Door de uitstekende informatie van het visumdossier ook in het geval van visumkwesties. Echter, deze keer kwam ik er niet uit.

Mijn vraag is als volgt: Mijn retirement-visum is geldig tot 4 januari 2017. Ik heb een re-entry eveneens geldig tot dezelfde datum.
Vanwege een onvoorziene medische behandeling die duurt tot 27 december 2016 kan ik pas na deze datum naar Thailand afreizen.
De tijd om weer een verlenging van een jaar aan te vragen is dus erg kort i.v.m. Nieuwjaar en het verzamelen van de vereiste documentatie.

Gesteld, ik arriveer in Thailand vóór 4 januari krijg ik dan in dit geval, hetzelfde als bij een non-immigrant O- visum 90 dagen verblijf?

In dat geval heb ik tijd genoeg.

Met vriendelijke groet,

Harrie


Beste Harrie,

90 dagen kan je alleen maar krijgen met een Non-immigrant O visum waarvan de geldigheidsperiode nog niet verstreken is. Ik vermoed dat de geldigheidsperiode van jouw oorspronkelijk Non-immigrant O visum al lang verstreken is, vermits je een jaarverlenging hebt.

Die jaarverlenging loopt tot 4 januari. Door de re-entry zal je dan ook bij binnenkomst een verblijfsperiode bekomen die loopt tot 4 januari. Het zal dan inderdaad snel moeten gebeuren, rekening houdende dat immigratie ook al een groot deel zal gesloten zijn tijdens die periode.

Normaal heb je dus maar tijd tot 4 januari, maar soms staat men de verlenging ook nog wel toe na enkele dagen overstay, mits eventueel het betalen van een overstayboete. Ik kan je echter die garantie niet geven plus je leeft enkele dagen in overstay wat ik nooit zal aanmoedigen. Hangt volledig af van de beslissing van de immigratieofficier. Misschien weigert hij/zij en moet je toch nog eerst een nieuw visum halen buiten Thailand.

Je kan natuurlijk ook gewoon opnieuw beginnen en voor je vertrek een nieuw Non-immigrant O halen. Dan krijg je natuurlijk wel opnieuw 90 dagen, dat je dan later weer kan verlengen zoals voordien. Kost dan 60 Euro extra voor dat visum, maar je hoeft je dan nergens voor te haasten, en je kan dan eventueel ook rustig na Nieuwjaar vertrekken. Kom je in dit geval toch terug voor 4 januari zeg de immigratie officier dan wel dat je het visum wil gebruiken en 90 dagen wil. Anders zal hij je re-entry gebruiken en maar tot 4 januari geven. Even opletten dus bij binnenkomst in dat geval.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatPhrao

Disclaimer: Het advies is gebaseerd op bestaande regelgeving. De redactie aanvaardt geen verantwoordelijkheid wanneer hiervan in de praktijk wordt afgeweken.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website