Thailand visum: Jaarverlening Non immigrant O visum

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
9 maart 2016

Beste Ronny,

Ik heb met volle teugen genoten van uw visum dossier en mede daardoor is het mij gelukt om zonder problemen op Soi 5 Jomtien mijn non immigrant O voor een jaar te laten verlengen. Ik heb alleen wat vraagjes omtrent de beëindiging.

Ik ben op 4 januari 2016 op BKK geland en kreeg een 90 dagen stempel geldig tot 3 april 2016. Mijn non immigrant VISA was geldig tot 6 januari 2016. Ik kreeg hiermede dus de befaamde 15 maanden geldigheid.

Ik heb tot 4 maart gewacht om de verlenging aan te vragen, die heb ik ook per 7 maart 2016 gekregen met de kreet geldig tot 3 april 2017. Blijkbaar gaat hij pas in per 3 april 2016 de datum dat mijn originele stempel is afgegeven. Betekend dit dus dat ik of voor 3 april 2016 het land moet verlaten of me voor 3 april 2016 weer moet melden op immigratie? Ik meende dat als de verlenging per 7 maart wordt afgegeven er automatisch een nieuwe periode van 90 dagen gaat tellen tot bijv 5 juni 2016? Graag uw antwoord hierop

Ook heb ik als vraag, werkt zo’n verlenging identiek als een non immigrant visum? Ik bedoel hiermee als ik naar het buitenland vertrek en ik kom voor 3 april 2017 terug zeg 1 april 2017 krijg ik dan toch een 90 dagen stempel? Zeg tot 1 juli 2017 en moet ik dan weer wachten tot een maand voor die datum zeg 1 juni 2017 om de volgende verlenging aan te vragen? Ook hier graag uw antwoord.

Om alle misverstanden te voorkomen ik heb ook onmiddellijk een multiple entry aangevraagd en gekregen. Uw dossier is overduidelijk wanneer en hoe ik een aanvraag in moet dienen en er staat overal bij tot de laatste snipper wat je bij moet voegen om het visum te krijgen
Volgende is alleen maar suggestie om Uw dossier verder te vervolmaken. Wat ik hier nu vermeld heb ik niet in uw dossier gevonden mocht het wel ergens staan dan op voorhand excuses.

Het formulier wat je nodig hebt voor single of multiple entry voor verlengd visum is genaamd TM8. Ik had alleen dit formulier ingevuld maar werd terug verwezen naar de fotocopieershop. Er diende ook bijgevoegd te worden:

  • Fotocopiepaspoort
  • Foto departure form
  • copie aankomststempel
  • Copie verlenging
  • Plus pasfoto en 3800 baht maar dat stond op het formulier zelf ook

Op voorhand uw antwoord waarderend.

Groet,

Piet


Beste Piet,

Ik probeer er eerst wat orde in te krijgen, want het is wat verwarrend. Op 4 januari 2016 bent je binnengekomen met een Non-immigrant “O” Multiple entry visum. Je hebt een verblijfsperiode van 90 dagen bekomen die loopt tot 3 april 2016. Op 6 januari 2016 is de geldigheidsperiode van uw visum verlopen. Kan u dus niks meer mee, maar dat is ook niet nodig.

Op 4 maart 2016 heeft u een jaarverlenging aangevraagd. Die werd op 7 maart 2016 toegestaan. U heeft nu dus een jaarverlenging die geldig is tot 3 april 2017 in uw paspoort staan. 3 april 2017 is heel normaal als datum, want een verlenging is altijd AANSLUITEND op uw laatste verblijfsperiode De dag van aanvraag heeft daar geen invloed op. Het noemt daarom ook verlenging want uw verblijfsperiode wordt verlengd. In uw geval gaat die jaarverlenging in op 3 april 2016. Een jaar erbij is dus 3 april 2017.

Ik heb het reeds meerdere malen geschreven. Een aanvraag kan u indienen vanaf een periode van 30 (soms 45 ) dagen voor afloop van uw verblijfsperiode, tot de laatste dag van uw verblijfsperiode (laatste dag is natuurlijk niet aan te raden, neem minstens enkele dagen voordien). Het juiste moment van indienen in die 30 (45) dagen is echter niet zo belangrijk, want je wint of verliest er geen verblijfsduur mee. De verlenging zal altijd ingaan aansluitend op de laatste dag van de geldende verblijfsperiode.

Indien u dus die verlenging al in uw paspoort heeft, begrijp ik uw vraag niet waarom u zich terug bij immigratie zou moeten melden. U heeft uw verlenging toch tot 3 april 2017. Waarom zou u dan terug moeten, of heeft u soms een “under consideration” stempel die zegt dat u moet terugkomen?

Indien u een verlenging heeft tot 3 april 2017 moet u Thailand helemaal niet meer verlaten als u dat niet wil. U mag ononderbroken in Thailand verblijven tot 3 april 2017. Elke 90 dagen zal u wel een adresmelding moeten uitvoeren. Dat is gratis, en kan u in persoon doen, door derden, via post of on-line. Normaal zal u de eerste 90 dagenmelding moeten uitvoeren 90 dagen na 3 april 2016, omdat de eerste dag van de verlenging ook telt als 90 dagen melding. Sommige immigratiekantoren (hangt van het immigratiekantoor af) geven u een papiertje mee waarop staat wanneer u de volgende melding moet maken. Ben u niet zeker vraag het immigratie dan. Meer info betreffende de 90 dagen melding kan u ook in het Dossier Visum vinden.

Indien u Thailand wil verlaten dient u eerst een “Re-entry” aan te vragen, want anders verliest u uw verlenging. Ik begrijp echter dat u al een “Multiple Re-entry” aangeschaft heeft. Wanneer u nu Thailand verlaat zal u bij terug binnenkomst geen 90 dagen bekomen, maar wel telkens de einddatum van uw verlenging, en dat is 3 april 2017. Hoe dikwijls je Thailand ook zal verlaten in de toekomst (tijdens je verlenging), je zal dank zij die “Multiple Re-entry” telkens opnieuw die einddatum van 3 april 2017 ontvangen. Niet 90 dagen of wat ook.

Wat het TM8 formulier betreft. Het lijkt me inderdaad een goed idee om die documenten in de toekomst in het Dossier op te nemen.
Blijkbaar is er vraag naar. Bedankt.

U wil nu blijkbaar Thailand verlaten en terug binnenkomen voor 3 april 2016. Dan moet u eens goed bekijken wat de geldigheidsperiode van die “Re-entry” is. Staat er een datum op van 3 april 2016 tot 3 april 2017, dan is die “Re-entry” enkel geldig tijdens uw verlenging. U zal dan een “Re-entry” moeten vragen voor de periode tot 3 april 2016, indien u voor 3 april 2016 Thailand terug binnen wil komen. Staat er geen begindatum op, maar gewoon geldig tot 3 april 2017, dan zou u die “Re-entry” normaal al moeten kunnen gebruiken. Twijfelt u echter , vraag het dan bij immigratie of u al dan niet nog een bijkomende “Re-entry” nodig heeft voor de periode tot 3 april 2016, maar ik denk het niet.

Ik hoop dat het wat duidelijk is.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatPhrao

Disclaimer: Het advies is gebaseerd op bestaande regelgeving. De redactie aanvaardt geen verantwoordelijkheid wanneer hiervan in de praktijk wordt afgeweken.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website