Thailand visum: Vraag over het Non Immigration “O” visum.

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
13 oktober 2015

Beste redactie,

Ik heb toch nog een vraag aan de redactie over het Non Immigration “O” visum. In paragraaf 8 over de soorten visa schrijft u als ik bijvoorbeeld de laatste twee dagen van de geldigheid het land verlaat (ik heb de multiple entry) dan kan ik na bijvoorbeeld drie dagen Thailand weer binnen gaan, en het visa wederom een jaar verlengen cq vernieuwen. Tot zover alles in orde.

Moet ik als ik het land binnen komt wederom bewijzen dat ik aan de inkomenseis voldoen dan wel het benodigde bedrag op de bank heb staan?

Bedankt alvast voor uw reactie

Met vriendelijke groet,

Ton


Beste Ton,

Ik begrijp niet echt wat je bedoelt. Je kan het land verlaten tot en met de laatste dag van de verblijfsperiode die je met dat visum hebt bekomen (Datum staat op de Arrivalstempel). Je kan dan het land opnieuw binnen wanneer en zo dikwijls je wil door die “Multiple entry”, en dit tot het einde van de geldigheidsperiode van je visum (datum die staat bij ENTER BEFORE op je visum – Let op want het is de dag voordien). Na de geldigheidsperiode kan dat niet meer.

Tijdens de geldigheidsperiode van je visum zal niemand naar financiële bewijzen vragen. Die heb je geleverd bij de aanvraag Is je visum vervallen, dan moet je een nieuw aanvragen en dan moet je natuurlijk wel weer alle bewijzen en documenten opnieuw voorleggen. Ook de financiële.

Omdat ik zie dat het ook wel onduidelijk in het Dossier staat, geef ik nog het volgende mee (We zullen dat aanpassen en duidelijker maken in de toekomst). Een visum kan je niet verlengen of vernieuwen in Thailand. Een visum kan je ook niet verlengen in een Ambassade of Consulaat. Een visum vervalt op het einde van zijn geldigheidsperiode en is dan nutteloos. Je moet dan een volledig nieuw visum aanvragen en opnieuw alle documenten en bewijzen voorleggen.

In Thailand kan je alleen een een verblijfsperiode, die je bekomen hebt met een visum, verlengen. Bij de aanvraag van elke verlenging zal je dan natuurlijk ook opnieuw aan alle eisen moeten voldoen.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatPhrao

Disclaimer: Het advies is gebaseerd op bestaande regelgeving. De redactie aanvaardt geen verantwoordelijkheid wanneer hiervan in de praktijk wordt afgeweken.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website