Beste redactie,

Mijn voorkeur gaat uit naar het aanvragen van een Non Immigrant Visum OA. Ik heb daar veel informatie over gevonden bij Thailandblog. Maar op de websites van de Thaise ambassade en op de website van het Thaise consulaat is geen OA vismum meer te vinden. Alleen het O visum lijkt nog te bestaan.

De link www.mfa.go.th/main/en/services/123/15385-Non-Immigrant-Visa-%22O-A%22-(Long-Stay).html geeft nog wel informatie. De volgende links geven geen info (meer?) over het OA visum:
http://www.royalthaiconsulateamsterdam.nl/index.php/visa-service/visum-aanvragen
www.royalthaiembassy.nl/site/

Mijn vraag: is het OA visum niet meer verkrijgbaar en zo ja: via welke weg en/of website krijg ik actuele informatie?

Met vriendelijke groet,

Ruud


Beste Ruud,

Het Non-immigrant “O-A” bestaat nog steeds, maar volgens mijn informatie kan je in Nederland dit visum enkel aanvragen via de ambassade. Dit is trouwens ook zo in België. In dat geval heeft het dus geen zin om er verder naar te zoeken op de website van het Consulaat te Amsterdam. Informatie over het Non-immigrant “O-A” kan je ook nog altijd hier vinden:

www.thaiembassy.org/hague/th/home
www.thaiembassy.org/hague/th/services/42919-Doing-BussinessStudyLong-Stay-or-other-purposes.html
of
www.royalthaiembassy.nl/site/
www.royalthaiembassy.nl/site/pages/visaservices/doing_business-study-other.html

“Visa service” aanklikken en vervolgens “Doing-Bussiness Study Long-Stay-or-other-purposes”. Op die pagina door scrollen naar “Long stay”. Hier kan u dan de nodige info vinden over het Non-Immigrant “O-A”, maar het is eigenlijk dezelfde info als dewelke je kan vinden op de website van het MFA en die link ken je al.
www.mfa.go.th/main/en/services/4908/15385-Non-Immigrant-Visa-%22O-A%22-(Long-Stay).html

Ik adviseer toch om ook contact te nemen met de ambassade, en hun te vragen welke formulieren/bewijzen ze juist willen zien want dat wil wel eens veranderen. Normaal zou wat u op bovenstaande website kan vinden moeten volstaan, maar je weet nooit dat ze extra bewijzen/formulieren willen zien. Ook de tegenwaarde van de 65 000 Baht in Euro is niet altijd erg duidelijk.

Succes. Feedback is altijd welkom.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatPhrao

Disclaimer: Het advies is gebaseerd op bestaande regelgeving. De redactie aanvaardt geen verantwoordelijkheid wanneer hiervan in de praktijk wordt afgeweken.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website