Thailand visum: Financiële eis bij verlengen retirement visum?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
9 januari 2016

Beste redactie,

Hoeveel Baht per persoon moeten wij in Thailand op de bank hebben staan om ons retirement visum te laten verlengen met nog een jaar? Wij zijn al 49 jaar getrouwd en hebben onze trouw acte laten vertalen, door een erkende vertaler, in het Thais.

Ik las voor gehuwden 400.000,- per persoon als het gaat om een Thai met een farang. Maar geld dat ook voor een Nederlands koppel?

Als we onze re entry hebben verbruikt, en vragen een nieuwe aan. Is deze re entry dan ook nog geldig, als we ons visum hebben vernieuwd ?

Groet,

Johann


Beste Johann,

De 400 000 Baht op een Thaise rekening (of 40 000 Baht inkomen) is van toepassing als je gehuwd bent met een Thai (kan o.a. ook als ouder van een Thai kind maar dit ter info). Als buitenlands gehuwd koppel kom je hiervoor niet in aanmerking.

Indien jullie een bankrekening gaan gebruiken om aan de financiële eisen van een jaarverlenging te voldoen, zal je elk een Thaise bankrekening moeten hebben, m.a.w. de bankrekening mag enkel op naam van de aanvrager staan (geen rekening op beide naam).
Op elke rekening moet minstens 800 000 Baht staan, en dit minstens 2 maanden bij de eerste aanvraag en minstens 3 maanden bij vervolgaanvragen. Vroeger kon één en dezelfde rekening wel , en was 800 000 Baht voldoende voor beide aanvragen als je kon bewijzen dat je officieel gehuwd was. Sinds 2013, en in sommige immigratiekantoren zelfs vroeger, is dat niet meer toegestaan: pattayatoday.net/news/latest-edition/visa-restrictions-for-married-couples/

Indien je dat veel lijkt zijn er natuurlijk nog wel mogelijkheden. Ik ken uw situatie natuurlijk niet en geef enkel mee wat eventueel ook nog kan. U kan gebruik maken van een maandinkomen. Indien u een maandelijks inkomen van minstens 65 000 Baht kan bewijzen volstaat dit ook voor een verlenging (beide 65 000 Baht natuurlijk). Een “Income Statement” is dan noodzakelijk.
Er is ook nog altijd de combinatie van inkomen en bankrekening. In dat geval combineer je een maandinkomen en een Thaise bankrekening voor een totaal bedrag van jaarlijks 800 000 Baht. Ook weer elk natuurlijk.

U kan ook elk een verschillende manier gebruiken om aan de financiële eisen te voldoen. Misschien voldoet één wel aan de inkomen eis van 65 000 Baht en kan de andere de 800 000 Baht op de Thaise rekening gebruiken of eventueel de combinatieregeling.
Indien van toepassing moet je maar eens bekijken wat eventueel het beste bij jullie situatie past

Wat uw “Re-entry” vraag betreft. Allereerst verlengt u niet uw visum, maar een verblijfsperiode. Een visum kan je niet verlengen, enkel de verblijfsperiode die u bekomen hebt met dat visum. Kwestie van misverstanden te vermijden. Als u een “re-entry” vraagt kan dat een Single “Re-entry” (1000 Baht) of een “Multiple Re-entry” (3800 Baht) zijn. Een “Single Re-entry” vervalt bij het gebruik (binnenkomst), of op het einde van de verlenging. Gebruikt of niet maak niet uit. Een “Multiple Re-entry” vervalt op het einde van een verlenging.

Wanneer je dus een nieuwe (jaar)verlenging gaat aanvragen, moet u voor die nieuwe (jaar)verlenging ook een nieuwe “Re-entry” aanvragen.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatPhrao

Disclaimer: Het advies is gebaseerd op bestaande regelgeving. De redactie aanvaardt geen verantwoordelijkheid wanneer hiervan in de praktijk wordt afgeweken.

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website