Beste redactie,

Ik ben op 31 december jl. Thailand binnen gekomen op een non immigrant visa O single entry. Mijn visum is afgegeven op 10 december 2015 en geldig tot 09-12-2016. Ik woon samen met mijn Thaise vriendin (alleen voor Buddha getrouwd) in Ban Pa Song, ongeveer 45 minuten rijden van Aranya Prathet. Vlakbij de grens met Cambodja. Ik wil een retirement visum aanvragen.

Een paar vragen:

1. Wie heeft ervaringen met immigration office Sakaew/Aranya Prathet? Over welke documenten moet je beschikken bij je 1e 90 dagen melding? Ik hoor/lees hier tegenstrijdige berichten over. Welke documenten heb jij gebruikt bij deze office?
2. Moet je een 1e melding in persoon doen bij immigration of kan dit ook per post of online? Heb je ervaringen met 1e melding per post of online bij deze office?
3. Ik heb nog geen Thaise bankrekening, heb geen geel boekje, maar wel een pensioenverklaring ABP en voldoende spaargeld weliswaar op een Nederlandse bank (Rabo). Is dit voldoende of kan je me adviseren waar ik zeker voor moet zorgen?

Alvast bedankt voor de reacties.

Groet,

Rob


Beste Rob,

U schrijft:  Ik ben Thailand binnengekomen op 31 december met een Non-immigrant “O” Single entry. Vervolgens schrijft u dat uw visum is afgegeven op 10 december 2015 (dat kan), maar dat het geldig is tot 9 december 2016?

Voor zover ik weet is een Single entry maar 3 maand geldig.  Trouwens, indien het een Single is, dan is het toch verbruikt .  Met dat visum kan u dan niks meer. Best dus nog eens goed kijken of het wel degelijk een Single, of een Multiple entry is.  Is wel belangrijk . De prijs zal ook al veel zeggen.  Een Single kost 60 Euro en een Multiple 150 Euro.

Eigenlijk kan u bijna alles wat u vraagt terugvinden in het Dossier visum (enkel info over Sakeo Immigration niet). Neem ook eens de moeite om dat te lezen, want ik heb zo het vermoeden dat u ook wat begrippen door elkaar haalt:www.thailandblog.nl/wp-content/uploads/TB-Dossier-Visum-2016-Definitief-11-januari-2016.pdf

U schrijft steeds maar over de 90 dagen melding, maar er zijn zaken die nu alvast belangrijker zijn voor u dan die 90 dagen melding (trouwens een 90-dagen melding is niets anders dan een adresmelding en geeft u geen verblijfsrecht):

  1. Eerst zal u een jaarverlenging moeten vragen.  Aanvraag hiervoor kant u starten 30 dagen voor afloop van uw 90 dagen verblijfsperiode (indien u een Single entry heeft.  Indien een Multiple entry kan het zijn dat u eerst nog een jaar met “borderruns moet werken). In het Dossier visum kan u alvast lezen wat u nodig zal hebben om uw verlenging aan te vragen: www.thailandblog.nl/wp-content/uploads/TB-Dossier-Visum-2016-Definitief-11-januari-2016.pdf blz 35 – 11. ‘Jaarvisum’ 50-jarigen & ouder, of voor hen die met een Thai gehuwd zijn – Zelf ben ik nog nooit in dat immigratie office geweest, maar voor Sakaew/Aranya Prathet denk ik dat het Sakeo Immigration is: sakaeo.immigration.go.th/march2013/about.php

Andere lezers kunnen u misschien wel verder helpen met praktische info over dat immigratiekantoor.

  1. Normaal telt het bekomen van een jaarverlenging ook als eerste 90 dagen melding. U zal waarschijnlijk een papiertje krijgen waarop staat wanneer u opnieuw uw adres moet melden, en anders vraagt u daar maar wanneer u de volgende adresmelding moet uitvoeren. Een 90 dagen melding mag u zelf doen, door derde, per post of on-line. Staat ook in het Dossier visum: www.thailandblog.nl/wp-content/uploads/TB-Dossier-Visum-2016-Definitief-11-januari-2016.pdf Blz 44 –  14. Melding verblijfplaats en 90-dagen-melding.
  1. Indien u de financiële eisen wil bewijzen met een pensioenverklaring dan hebt u een “income statement” nodig.  Kan u o.a. op uw ambassade bekomen

Financiële eisen kan u voldoen door een Thaise bankrekening met minstens 800 000 Baht, of een maandelijks inkomen van minstens 65 000 Baht, of een combinatie van inkomen en een Thaise bankrekening voor een totaal bedrag van   800 000 Baht op jaarbasis. Staat ook allemaal in het Dossier Visum: www.thailandblog.nl/wp-content/uploads/TB-Dossier-Visum-2016-Definitief-11-januari-2016.pdf – blz 38 – Maandinkomen & inkomensverklaring/Income Statement

Met een bankrekening in Nederland bent u niks als u dit zou willen gebruiken.  Het moet een Thaise bankrekening zijn. Maar voor deze verlenging zal u al te laat zijn met een Thaise bankrekening, want het bedrag op die rekening moet minstens 2 maanden voor de aanvraag op de Thaise rekening staan bij de eerste aanvraag en 3 maanden bij vervolgaanvragen.

Indien u nog geen Thaise bankrekening hebt rest u enkel nog het maandelijks inkomen (income statement) en dat zal minsten 65 000 Baht per maand moeten zijn. Is dat niet het geval is zal men u geen jaarverlenging toestaan. En geel boekje is niet noodzakelijk.  Een huurcontract is ook goed. Indien u geen huurcontract heb en bij uw vriendin verblijft zal zij wel met u mee moeten met haar blauwe boekje.  Normaal volstaat dit.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatPhrao

Disclaimer: Het advies is gebaseerd op bestaande regelgeving. De redactie aanvaardt geen verantwoordelijkheid wanneer hiervan in de praktijk wordt afgeweken.

No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Visum Thailand: Wie heeft ervaringen met immigration office Sakaew/Aranya Prathet?”

  1. Raymond yasothon zegt op

    Ik kan u wel helpen
    Als u mij het e-mail of telefoon nummer geeft


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website