Thailand visum: Emigreren naar Thailand (48 jaar)

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: ,
18 september 2015

Geachte redactie,

Ik zit met de volgende vraag in me maag en ik zie de bomen door het bos niet meer. Ik ben 48 jaar en heb een koophuis in Holland.
Ik wil dit gaan verkopen (helaas zonder goede winst).

Aankomend jaar wil ik met een 180 dagen visum (wat schijnbaar te koop is bij het Thaise consulaat) naar Thailand. Mijn vriendin heeft een kleine boerderij en een eigen kapsalon. Wij zijn er samen van overtuigt dat we het met klein geld (we hebben net veel nodig om samen gelukkig te zijn) het samen kunnen redden.

Nu komt concreet de vraag hoe kan ik mijn 180 dagen visum zodanig verlengen dat ik niet meer terug hoef te keren naar Holland. Ik wil me dus permanent vestigen in Thailand zonder daar te werken. Ik lees veel verhalen over verlengen met een jaar of even de grens over naar Cambodja o.i.d. Wie kan mij serieus op weg helpen daar ik alles goed wil regelen? En wat zijn de consequenties als ik daar eventueel me visum laat verlopen en mij lekker op het platteland blijf houden?

Alvast bedankt.

Oscar


Beste Oscar,

U bent niet gehuwd met een Thai en u bent (nog) geen 50 jaar. Dan zijn de mogelijkheden om langdurig in Thailand te verblijven eerder beperkt.
Een 180 dagen visum bestaat (nog) niet. Onlangs was daar wel sprake van maar momenteel is daar geen nieuws meer over. Is men er nog mee bezig of niet? Ik weet het niet. Rest voor u nog:

1. Het education visum “ED”.
U kan daarmee langdurig (tot een jaar) in Thailand verblijven, maar denk er aan dat u dan wel verplicht bent om de lessen te volgen en men dit ook controleert. Is ook duur gezien de schoolkosten die ermee gepaard gaan.

2. Het Tourist visum met 1, 2 of 3 entries.
Per binnenkomst mag u 60 dagen ononderbroken in Thailand verblijven. Deze 60 dagen kan u dan nog een verlengen met 30 dagen, maar dan moet u een visarun(borderrun) maken. Met een Tourist visum met 3 entries kan u dan in theorie 270 dagen overbruggen (ong 9 maand) – 60+30/borderun/60+30/borderrun/60+30. (Let wel dat u binnen de geldigheidsperiode van het visum blijft voor die laatste visarun. Die is 6 maanden). Nadien kan u opnieuw een nieuw visum halen in een van de buurlanden. Een Tourist entry kost per entry 30 Euro en een verlenging van 30 dagen kost 1900 Baht.

Dit kan je dan doen tot je 50 jaar wordt, en je in aanmerking komt voor een “Retirement” visum. Denk dan wel dat er financiële eisen zijn waaraan u dient te voldoen. De voorwaarden voor een “Retirement” visum staan in het Dossier Visum.

Een huwelijk is natuurlijk ook een optie, en dan kan u op basis van uw huwelijk nu al langdurig in Thailand verblijven. Hoeft u geen 50 voor te zijn.
U kan dan een Non-immigrant “O” visum aanvragen en vervolgens een verlenging vragen op basis van uw huwelijk. De voorwaarden hiervoor kan u ook terugvinden in het Dossier Visum. Ook hier zijn er financiële eisen, maar die zijn minder hoog dan voor een “Retirement”.

Uw visum laten verlopen en gewoon in Thailand blijven zoals u schrijft kan u beter niet doen. U gaat dan in overstay en u overtreedt daarmee de immigratiewet. Dit kan u duur te staan komen in de toekomst. Afhankelijk van de ernst en duur van de overstay kan het u een flinke som kosten, u kan een gevangenisstraf oplopen of de toegang tot Thailand kan voor een bepaalde tijd geweigerd worden. Gezien het illegaal is ga ik daar verder ook niet op in.

Dit zijn uw enige opties denk ik.

Laat ik u toch nog de raad meegeven om alles goed te overwegen en niet te snel alle bruggen achter u te verbranden. Maar daar beslist u natuurlijk zelf over.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatPhrao

Disclaimer: Het advies is gebaseerd op bestaande regelgeving. De redactie aanvaardt geen verantwoordelijkheid wanneer hiervan in de praktijk wordt afgeweken.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website