Thailand visum vraag & antwoord: Drie weken Thailand en drie weken Europa

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
19 mei 2015

Beste redactie,

Ik ben van plan om in de toekomst in Thailand te gaan wonen, ik wil graag 3 weken werken in europa en dan 3 weken naar Thailand en dat elke keer herhalen.

Maar ik weet niet wat voor visum ik daar bij nodig heb of dat ik dat gewoon op een toeristenstempel kan doen, dus mijn vraag is heb ik een speciaal visa nodig of niet?

Groeten,

Joey


Beste Joey,

U zou op basis van “Visa Exemption” in Thailand kunnen verblijven omdat u telkens minder dan 30 dagen blijft. Normaal zou dit moeten kunnen. Toch even een waarschuwing.

Indien u dit elke 6 weken gaat herhalen kan het zijn dat u daar op een dag toch vragen gaat over krijgen. Mogelijk zegt immigratie dan dat u de volgende keer een visum zal moet halen. Ik zeg niet dat dit zeker zal gebeuren maar ik wil u toch verwittigen dat dit kan gebeuren. Hangt een beetje af wie je voor je hebt.

U kan natuurlijk ook meteen een Non-Immigrant visum halen maar dan moet u wel 50 of ouder zijn. Die informatie geeft u niet. Een Non-Immigrant ‘O” Multiple entry heeft een geldigheidsduur van een jaar. Binnen de geldigheidsduur kan u dan Thailand binnen zo dikwijls je wil. Kostprijs 150 Euro.

Toerist visums kunnen natuurlijk ook nog met double/triple entries. Indien je verplicht wordt om een visum te halen en je bent geen 50 zal dit dan je enige optie zijn. Kost 30 Euro per entry.

U kan nu beslissen wat u gaat doet. U kan eerst gebruik maken van de “Visa Exemption”en hiermee doorgaan tot men er eventueel een opmerking over maakt. Zegt men niks dan gaat u gewoon door met “Visa Exemption”. De toegang weigeren zal men niet snel doen. Hoogstens zal men zeggen dat u de volgende keer een visum moet halen. U kan dan nog altijd achter een visum voor de volgende keer.  Speelt u liever meteen op veilig, vraag dan het Non-Immigrant “O” Multiple entry aan.

Meer info vindt u in het visum dossier op het blog: www.thailandblog.nl/wp-content/uploads/TB-2014-12-27-Dossier-Visum-Thailand-volledige-versie.pdf

Vriendelijke groeten,

RonnyLatPhrao

Disclaimer: Het advies is gebaseerd op bestaande regelgeving. De redactie aanvaardt geen verantwoordelijkheid wanneer hiervan in de praktijk wordt afgeweken.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website