Visum Thailand: Ik wil 3 maanden onafgebroken in Thailand verblijven

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
12 december 2015

Beste redactie,

Mijn naam is Manuel en ik ben 40 en heb sinds een aantal jaar een vriendin in Thailand (Pai, Mae Hong Son). Gemiddeld bezoek ik haar maximaal twee maanden per keer. Daarvoor heb ik zonder enige problemen het 60 dagen visum af te halen bij het consulaat in Amsterdam gebruikt. Aankomende reis wil ik graag een maand langer (liefst) onafgebroken in Thailand blijven.

Ik heb inmiddels al enige materie doorgespit op Thailandblog, de consulaat site en wat andere pagina’s maar ik word er weinig wijs uit, jammer genoeg…

Wat is volgens jullie de beste manier van handelen?

Mvg

Manuel


Beste Manuel,

Het is vrij eenvoudig en er wordt door veel reizigers gebruik van gemaakt. Neem een “Tourist visum” Single entry zoals je altijd doet. Daarmee bekom je dan je 60 dagen. De 60 dagen verblijfsperiode kan je dan eenvoudig verlengen met 30 dagen bij een immigratiekantoor. Kost 1900 Baht.

Tip: ga nu ook niet te snel achter die verlenging of je loopt kans dat je later moet terugkomen. De week die voorafgaat aan het einde van je 60 dagen verblijf is prima.

Het staat in het Dossier Visum als volgt: www.thailandblog.nl/wp-content/uploads/TB-2014-12-27-Dossier-Visum-Thailand-volledige-versie.pdf Blz 21

Vereisten voor een Tourist Visa verlenging van 30 dagen – kosten 1900 Baht:

  1. Ingevuld aanvraagformulier – Extension of temporary stay in the Kingdom form (TM7), recente pasfoto.
  2. Paspoort en kopie van de pagina’s met persoonsgegevens, het huidige visum, en het aankomststempel.
  3. Financiële middelen; 20.000 Baht/persoon of 40.000 Baht/familie. (Dit wordt echter bijna nooit gevraagd.)
  4. Departure card en een kopie van deze kaart.
  5. Een bewijs (bijvoorbeeld een vliegticket, hotelboekingen) dat u Thailand binnen 30 dagen zult verlaten (wordt ook niet altijd gevraagd).

Succes!

Vriendelijke groeten,

RonnyLatPhrao

Disclaimer: Het advies is gebaseerd op bestaande regelgeving. De redactie aanvaardt geen verantwoordelijkheid wanneer hiervan in de praktijk wordt afgeweken.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website