Beste Rob/Redactie,

Mijn vrouw verblijft sinds kort in Nederland. Haar MVV is omgezet naar een verblijfsvergunning voor 5 jaar. Superblij dus. Nu is het probleem dat ze in mijn huidige woning niet geregistreerd mag staan, een kort verblijf is wel toegestaan.

Mag ik mijn vrouw elders laten registreren zodat zij haar BSN kan ontvangen, en uiteindelijk mag gaan werken?

Ik ben op de hoogte van de regelgeving gezien ik referent ben. Ik weet niet van de onverbiddelijkheid van de IND. Alvorens ik dit probleem voorleg bij de IND zou ik graag naar oplossingen willen zoeken. Haar naar huis sturen na 1.5 jaar niet te hebben gezien is het laatste waar ik aan wil denken.

Alvast bedankt!

Groet,

Edwin


Beste Edwin,

Een voorwaarde voor het verblijf van jouw partner is dat jullie beiden op hetzelfde adres ingeschreven staan. De IND heeft daarvoor toegang tot de basisregistratie (BRP) van de gemeente. De gemeente van het adres waar jullie beide (komen) te wonen moet jullie binnen 5 dagen in het BRP inschrijven, al zijn de grote steden vaak niet toe in staat aan hun verplichting te voldoen. Inschrijving doet men bij voorkeur mét gelegaliseerde en vertaalde geboorteakte, maar de wet BRP staat ook inschrijving zonder die akte toe.

Ik weet niet waarom zij zich niet bij op jouw adres kan inschrijven, wellicht een voorwaarde van een verhuurder? Misschien dat die iets kan regelen als je de situatie voorlegt. Indien zij zich echt niet op jouw adres kan inschrijven dan lijkt de enige andere optie om jullie beide (op dezelfde dag) op een ander adres in te schrijven. Is dat ook geen optie, dan zou ik contact zoeken met een vreemdelingenadvocaat voor degelijk juridisch advies.

Succes!

Rob V.

Rating: 4.78/5. From 9 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website