Beste Rob/Redactie,

Ik ben bezig met de MVV voor het vierjarige dochtertje van mijn Thaise partner (die hier al een verblijfsvergunning heeft). Heeft dit dochtertje ook nog toestemming van de Thaise regering nodig om hierheen te komen, als het MVV is toegewezen?

Of moeten wij dan nog andere dingen regelen in Thailand?

Groet,

Leen


Beste Leen,

Er is niet echt iets wat je echt door zou moeten geven aan de Thaise autoriteiten. Maar je partner zal waarschijnlijk wel papieren rondom het ouderlijk gezag in orde moeten brengen. Dit maakt het voor zowel de Thaise als Nederlandse autoriteiten duidelijk dat er geen sprake is van kinderontvoering.

Welke precies hangt een beetje van de situatie af, maar het komt er op neer dat het kind niet zomaar aan het gezag van een de wettelijke ouder(s) of voogd(en) wordt onttrokken. Mocht haar dochter uit een vorig huwelijk komen denk dan aan gerechtelijke papieren omtrent toewijzing van het kind, of papieren waaruit blijkt dat de (ongehuwde) vader niet (meer) in beeld is. Bij het Thaise gemeentehuis waar moeder en kind ingeschreven staan zullen ze haar vast verder kunnen help met die papieren.

Denk uiteraard ook aan de officiële vertalingen en legaliseren (Thaise ministery of Foreign Affairs + Nederlandse ambassade) van de originele aktes en de vertalingen.

Groet en succes,

Rob V.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website