Beste redactie,

Ik wil mijn vriendin uit Thailand laten overkomen naar Nederland voor 3 weken vakantie. Ik heb op de website van de overheid gekeken wat nodig is voor de visum. Maar mijn vriendin zegt dat ik ook een uitnodigingsbrief moet schrijven waarin oa moet worden beschreven hoe we elkaar hebben ontmoet, hoelang we elkaar kennen etcetera.

Maar op de website van de overheid wordt niets gezegd over een uitnodigingsbrief. Weten jullie misschien of ik zo’n brief moet schrijven of niet?

Groeten,

Jos


Beste Jos,

Een begeleidende (uitnodigings) brief is geen verplichting maar het is wel verstandig deze bij te voegen. Jouw partner en jij kunnen samen of apart een brief opstellen waarin je kort samenvat waarom zij komt, waarom ze weer tijdig zal terug keren en dat jij als referent hier op toe zal zien. Deze en andere tips staan ook in het Schengenvisum dossier (zie de PDF bijlage aldaar) op Thailandblog: www.thailandblog.nl/dossier/schengenvisum/dossier-schengenvisum/

Om formeel iemand uit te nodigen gebruik je het formulier ‘logies en/of garant stelling’. Vandaar dat zo’n brief niet vereist is.

Succes en alvast veel plezier toegewenst,

Rob V.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website