Beste Rob/Redactie,

Ik zou mijn vriendin in juni voor 90 dagen willen later overkomen naar Nederland. Vorig jaar was nadat haar Schengenvisum 2 dagen eerder was toegekend.

Ivm Corona waren de grenzen van Nederland gesloten. In de 2e helft van 2020 werd de grenzen onder voorwaarden weer geopend en kon je Nederland weer inreizen.

Nu is mijn vraag, is het nu nog steeds geopend of zijn de grenzen weer gesloten en wat zijn de voorwaarden? Net als de vorige keren sta ik borg voor mijn vriendin die ik nu al een jaar niet gezien heb, behalve videobellen via WhatsApp.

Groet,

Ruud


Beste Ruud,

Ja, de Nederlandse grens is (nog) open voor landen die de Nederlandse overheid het stempel ‘veilig’ heeft gegeven. Thailand valt daar ook onder. Op dit moment kan jouw vriendin dus in Bangkok een visum kort verblijf aanvragen en na afgifte van het visum inreizen naar Nederland.

Hou er wel rekening mee dat de situatie in zowel Thailand als Nederland kan veranderen. Zonder glazenbol is het niet te zeggen of de grenzen voor Thai op een later moment wederom gesloten worden of dat er bepaalde eisen of beperkingen van kracht worden (denk aan een Covid test of Covid sneltest, quarantaine enzovoort). Hou de website van de rijksoverheid dus scherp in de gaten. Hou ook sociale media van de ambassade in Bangkok in de gaten.

Zie:
www.netherlandsworldwide.nl/countries/thailand/travel/applying-for-a-short-stay-schengen-visa
www.facebook.com/netherlandsembassybangkok

Met vriendelijke groet,

Rob V.


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 2 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website