Schengenvisum vraag: Visum voor 5 jaar Nederland?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visum Kort Verblijf
Tags: ,
11 september 2019

Beste redactie/Rob V.,

Mijn Thaise vriendin is onlangs via een Visum Kort Verblijf type C ca 80 dagen in Nederlands geweest. Dit is wederzijds goed bevallen. We willen nu graag een visum voor 5 jaar (MVV?) aan gaan vragen waarbij ze dan ook mag gaan werken. We hebben formeel geen relatieovereenkomst (getrouwd of contract) maar uiteraard zal ze op mijn woonadres komen samenwonen.

Hoe, wat waar te doen om de aanvraag hiervoor te doen?

Groet,

Jan


Beste Jan,

Als een Thai naar Nederland wil komen om bij de Nederlandse partner in te gaan wonen moet de immigratie procedure gestart worden bij de IND (Immigratie & Naturalisatie Dienst). Dit heet de ‘Toegang En Verblijfsprocedure’ (TEV) en bestaat uit verkrijgen van een inreisvisum (MVV) en -na aankomst- de 5-jarige verblijfsvergunning (VVR).

Een huwelijk of geregistreerd partnerschap is geen vereiste, het aantonen van een oprechte relatie volstaat. De IND eist dan een ‘exclusieve en duurzame relatie’, te onderbouwen met zelf te kiezen bewijsstukken.

Je kunt meer informatie over de TEV procedure vinden onder het kopje ‘dossier’ en dan ‘immigratie Thaise partner’ in het menu hier aan de linkerhand op Thailandblog:

www.thailandblog.nl/wp-content/uploads/Immigratie-Thaise-partner-naar-Nederland1.pdf

Tip: nadat je aan de hand van mijn dossier een beeld hebt gekregen van de procedures zou ik op IND.nl kijken voor actuele informatie. 99% de informatie in het dossier is nog actueel maar soms komt er een kleine update van een of ander formulier uit oid. Via IND.nl kun je dan de procedure in gang zetten zodra jullie er beide klaar voor zijn. Dat kan nog best een hele kluif zijn, omdat de Thaise immigrant eerst nog o.a. een inburgeringsexamen moet afleggen op de ambassade.

Succes en veel geluk,

Groet,

Rob V.

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website