Schengenvisum vraag: Verblijf in ander land

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visum Kort Verblijf
Tags:
12 december 2017

Beste redactie,

Ik heb een Schengenvisum voor bezoek familie/vrienden. Visum is voor Nederland afgegeven, maar ik land en verblijf in Düsseldorf voor de eerste 2 dagen.

Ik heb het volledige reisschema + adressen + verklaringen van logies en hotel boeking afgegeven. Nu is het hotel volgeboekt en zal ik in Düsseldorf (aankomstplaats) in een ander hotel doorbrengen.

Is het nodig dat ik dit meldt ergens…IND/VISA OFFICE BKK of ergens anders?

Ik heb een print van de boeking bij het nieuwe hotel. Zelfde plaats en zelfde hoeveelheid nachten.

Wat te doen bij aankomst douane Düsseldorf ? Papier van nieuwe boeking meenemen of IND/VISA BKK vooraf informeren ?

Dank voor jullie hulp.

Groet,

Pinky

*****

Beste Pinky,

Dat is geen probleem. Zolang je maar bij de visumaanvraag naar eer en geweten alles naar waarheid hebt ingevuld. Maar door omstandigheden kan een oprechte planning veranderen: een andere accommodatie, het land van binnenkomst veranderd misschien of je schrapt een bestemming van je lijstje om maar wat voorbeelden te noemen. Dat is niet ongebruikelijk en dus ook zeker toegestaan.

Mocht een grenswachter (de douane kijkt alleen naar goederen) of andere autoriteit toch vragen hebben dan kun je ze vast overtuigen dat jullie nieuwe planning helemaal niet vreemd is. Je hoeft niets te melden aan een instantie.

Uiteraard neem je alle actuele papieren mee die aantonen dat de reis financieel gedekt is (voldoende financiële middelen), dat de accommodatie geregeld is, de reisverzekering op orde is etc.

Goede reis!

Groet,

Rob V.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website