Beste redactie/Rob V.,

Ik ben 13 jaar gehuwd met een Thaise vrouw, heb een eigen woonst in Belgie en hier in Thailand hebben we een huis gebouwd. Volgend jaar wordt ons kleinkind (van mijn Thaise vrouw) 8 jaar en we zouden haar graag een maand (april, warmste maand in Thailand en schoolverlof) willen meenemen naar Belgie, en er een mooie vakantie maken. Zijn er speciale vereisten voor een visum? Zelf heb ik een retired visum.

Alvast bedankt voor de heerlijke website waar ik heel veel nuttige en boeiende info kan vinden.

Groet,

Jean


Beste Jean,

De aanvraag van een Schengenvisum voor minderjarige is grotendeels gelijk aan de van volwassenen. De paar verschillen zijn dat:

  • Men moet aantonen dat het kind verlof heeft van school (dmv een certificaat van de school die het aantal verlofdagen aangeeft).
  • Een bewijs van de familierelatie tussen kind en de uitnodigende partij (indien men op familiebezoek gaat). In jullie geval dus aantonen dat er jullie familie zijn en zelf ook op reis gaan vanuit Thailand en weer terug.
  • De geboorteakte van het kind (inclusief legalisaties en vertaling naar een taal die Belgische ambtenaren kunnen lezen, meestal dus een Engelse vertaling).
  • Toestemming van de ouder(s)/voogd(en), te regelen via de amphur. Dit is eigenlijk altijd een eis van iedere minderjarige die met of zonder ouders reist in zo’n beetje alle landen, dat komt uit internationale afspraken met het tegengaan van kinderontvoering.

Hoe de procedure voor een Schengenvisum naar België gaat voor zowel volwassenen als kinderen staat in meer detail beschreven in het Schengendossier. Zie daarvoor het genoemde kopje in het menu aan de linkerkant. Op die pagina met een beknopt overzicht staat dan een link naar een downloadbaar en uitgebreid PDF bestand. Dit zou moeten volstaan de aanvraag goed aan te pakken, maar check uiteraard enkele maanden voor de geplande reis de meest actuele informatie op de website van de ambassade te Bangkok en/of de aangewezen externe dienstverlener (TLS Contact).

De voorgenomen reis nog een jaar weg maar alvast veel succes en plezier gewenst. Hopend op een vlotte afhandeling tzt.

Met vriendelijke groet,

Rob V.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website